FNV KIEM

Loonsverhoging van 2,75% voor werknemers Aldipress Na vele moeizame CAO onderhandelingen en acties in de vestigingen in Duiven en Amsterdam in juni, is FNV KIEM erin geslaagd tot een CAO overeenkomst te komen met de directie van Aldipress. Zo is er een loonsverhoging afgesproken van totaal 2,75% over 2005 en 2006.

Daarnaast was een van de belangrijkste onderdelen de toeslag voor inconveniënte uren voor alle werknemers. Tot op heden kregen alleen full-timers een dergelijke toeslag, maar in de nieuwe CAO, die een looptijd heeft van 1 juli 2004 t/m 31 december 2006, krijgen alle werknemers een toeslag per 1 januari 2006. Ook is er een structurele verbetering van de overwerktoeslagen en de aanvullingen bij arbeidsongeschiktheid.

Met de loonsverhoging hebben de werknemers zich soepel opgesteld. Zij waren bereid de door hun de gevraagde loonsverhoging van 1,25% pas halverwege 2005 te laten ingaan. Dat heeft als resultaat opgeleverd dat de salarissen structureel verhoogd worden met 1,25% per juli 2005, per 1 januari 2006 0,75% en per 1 september wederom 0,75%. Bovendien waren ze bereid de toeslagen voor onregelmatig werk (matrixtoeslagen) voor parttimers en uurloners niet in 2005, maar pas per 1 januari 2006 in te voeren.

De overeenkomst wordt de komende weken voorgelegd aan de leden. Sectorverantwoordelijke Frans de Haan, verwacht echter geen problemen met de goedkeuring. Alle leden weten hoe hard we hebben onderhandeld. De acties in juli hebben uiteindelijk wel het gewenste effect opgeleverd. Het akkoord wat er nu ligt is echt het maximaal haalbare. De directie is ons op alle belangrijke punten tegemoet gekomen. Onze leden verdienen een groot compliment!

---