College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Beeradvocaten
Postbus 15755
1001 NC Amsterdam

Uw brief Uw kenmerk Den Haag, 30 november 2005 8473 jb/dz 7 december 2005 Zaaknummer Ons kenmerk/Coll 906/rr/cbg Behandeld door Doorkiesnummer De heer R. Meijer 070-356 74 09 Onderwerp
Vioxx

Geachte heer Beer,

In uw reactie op onze brief van 30 november 2005 herhaalt u uw eerder ingenomen standpunt. Kennelijk heeft u ook onze brief niet goed begrepen.

Zoals meegedeeld in onze brief, blijkt uit het EMC-onderzoek dat NSAIDs in Nederland over het algemeen slechts kortdurend worden gebruikt en dat in de totale bestudeerde populatie, waaronder dus ook een minderheid van patiënten die Vioxx langer dan 90 dagen gebruikten, geen verhoogd risico op hartproblemen kan worden aangetoond. Dat geen statistisch verantwoorde gegevens verkregen konden worden ten aanzien van bijwerkingen bij langdurig gebruik omdat er weinig patiënten waren met langdurig gebruik, doet hier niet aan af. Wij verwijzen u voor het overige naar onze bovengenoemde brief.

Het College meent dat u, onder andere op uw website, onjuiste informatie over het College en het gebruik van Vioxx in Nederland naar buiten brengt. Het College verzoekt u dan ook dringend de verspreiding van dergelijke informatie te staken. Zoals het College u al geschreven heeft, is er tot nu toe geen enkele reden tot correctie van de eerder door het College (op de website) gepresenteerde conclusies uit het EMC-onderzoek.

Namens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Dr. J.F.F. Lekkerkerker
Voorzitter