Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 29 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 22 november 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Alternatieve trouwlocatie.
Toelichting:
Door de heer Hes is verzocht het Fort Abcoude op 21 december 2005 eenmalig aan te wijzen als alternatieve huwelijkslocatie.
Ambtelijk advies:
Voor het voltrekken van het huwelijk van het bruidspaar Hes-Kooistra het Fort Abcoude voor 21 december 2005 eenmalig aanwijzen als "Huis der gemeente". B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de inrichting Amsterdamsestraatweg 1-3 te Abcoude.
Toelichting:
De heer S. Klein Langenhorst heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend voor de inrichting Amsterdamsestraatweg 1-3 te Abcoude. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden aan de rechtspersoon Klein & Klein B.V., Amsterdamsestraatweg 1 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen aan Klein & Klein B.V. voor de inrichting Amsterdamsestraatweg 1 te Abcoude. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning voor een schapenschuur annex berging op perceel West Kanaal- dijk 1/Velterslaan te Abcoude.
Toelichting:
Op grond van het geldende bestemmingsplan is een aanlegvergunning vereist voor o.a. het wijzigen van waterlopen en het planten van houtachtige of kruidachtige gewassen. Het bouwen mag alleen ten behoeve van de agrarische bestemming. De aanlegvergunning kan zonder belemmering worden verleend. Voor het bouwen zal vrijstelling moeten worden verleend van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Nigtevecht. Planologisch zijn er geen belemmeringen om de benodigde medewerking te verlenen. Ambtelijk advies:
Aanlegvergunning verlenen voor het inrichten van een natuurperceel annex schapenweide. Bouwvergunning verlenen voor de schapenschuur met toepassing van vrijstelling van het bestemmingsplan indien geen zienswijze worden ingebracht. Bij zienswijzen zal nader worden geadviseerd.
B&W-besluit:
Eén week aanhouden. Portefeuillehouder gaat in nader overleg over:
1. aanvrager is particulier en geen agrariër, andere regels van toepassing;
2. inrichtingsvraagstuk in relatie tot passendheid landschappelijke karakter omgeving.
---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Vervanging software-hardware
Toelichting:
In de verdere verbetering van de bedrijfsvoering speelt automatisering een belangrijke rol. Diverse ontwikkelingen stellen hogere eisen die met de huidige gedateerde software niet tot een goed resultaat leiden dan wel niet meer mogelijk is. Voorgesteld wordt - gezien de noodzaak om de software te vervangen - om ook de hardware op te vervangen. Op termijn is dit voordeliger omdat daarmee ook tussentijdse upgrade (en licentiekosten) wordt voorkomen. De pc´s m.n. ter beschikking te stellen aan de diverse maatschappelijke doelen. Start van het project: december, gereed: eind januari. Ambtelijk advies:

1. Akkoord te gaan met de vervanging van de soft- en hardware
2. De kosten te dekken uit het automatiseringsbudget 2005 binnen het investeringsschema.
3. De bestaande pc´s beschikbaar te stellen aan maatschappelijke doelen B&W-besluit:
Eén week aanhouden, nader ambtelijk overleg portefeuillehouder.
2. Kapvergunningaanvraag t.b.v. kadereconstructie Botshol en Winkeldijk. Toelichting:
De kapvergunningaanvraag is eerder door het college aangehouden. DWR heeft het college de plannen nader toegelicht en een bewonersavond georganiseerd. Ambtelijk advies:

1. Vergunning verlenen voor het kappen van 75 bomen en verplanten van 12 bomen onder de genoemde voorwaarden van herplantplicht en feitelijk niet-gebruik.
2. De indieners van de zienswijze conform bijgaande conceptbeantwoording in kennis stellen van het collegestandpunt
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Portefeuillehouder zal DWR verzoeken de plannen in de VAR nader toe te lichten apart van de communicatie/publicatie door de gemeente, maar wel op hetzelfde moment. E.e.a. in overleg met de communicatieadviseur van de gemeente. PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 6 december 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 29 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van 1 behendigheidsautomaat in de laagdrempelige inrichting, Brugstraat 3 te Baambrugge.
Toelichting:
Op 7 november 2005 is het verzoek van de heer P.J. Masmeijer binnengekomen om vergunning voor het plaatsen van 1 behendigheidsautomaat in de laagdrempelige inrichting, Cafetaria ´t Bruggetje, Brugstraat 3 te Baambrugge gedurende het jaar 2006. Ingevolge artikel 30b van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning van de burgemeester een of meer speelautomaten aanwezig te hebben op of aan de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke plaatsen en in niet voor het publiek toegankelijke inrichtingen, waarvoor ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet een vergunning voor de uitoefening van het horecabedrijf is vereist of waarvan de ondernemer een inschrijfplicht heeft bij het Bedrijfschap Horeca. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21 november 2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van 2 speelautomaten in de hoogdrempelige inrichting Café de Kazerne voor een periode van 4 jaar. Toelichting:
Op 30 september 2005 is het verzoek van de heer R. P. Sluijk binnengekomen voor het mogen plaatsen van 2 speelautomaten in de hoogdrempelige inrichting Café de Kazerne, Hoogstraat 29b, 1391 BR te Abcoude gedurende de jaren 2006 tot en met 2009. Ingevolge artikel 30b van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning van de burgemeester een of meer speelautomaten aanwezig te hebben op of aan de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke plaatsen en in niet voor het publiek toegankelijke inrichtingen, waarvoor ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet een vergunning voor de uitoefening van het horecabedrijf is vereist of waarvan de ondernemer een inschrijfplicht heeft bij het Bedrijfschap Horeca Ambtelijk advies:
Ingevolge artikel 3, lid 1 van het Speelautomatenbesluit 2000 is de aanvrager, bij de indiening van de aanvraag voor een aanwezigheidsvergunning die geldt voor een tijdvak van 12 maanden, een vergoeding verschuldigd als bedoeld in artikel 30d, derde lid van de wet ten bedrage van a: indien de vergunning voor één speelautomaat geldt, ten hoogste 56,60 en b:indien de vergunning voor twee of meer speelautomaten geldt, ten hoogste 22,50 vermeerderd met het product van het aantal speelautomaten, waarvoor de vergunning geldt, en een bedrag van ten hoogste 34,00. In geval van een speelautomatenvergunning voor 2 speelautomaten voor een periode van 4 jaar bedraagt de vergoeding 316,00.
Mandaatbesluit d.d. 23 november 2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning van de stichting Buenosdias voor het mogen houden van een collecte in de periode van 28 november t/m 3 december in de gemeente Abcoude. Toelichting:
De stichting Buenos Dias vraagt een vergunning voor het mogen houden van een collecte van 28 november t/m 3 december in de gemeente Abcoude. Het gaat om het inzamelen van geld voor de straatkinderen van Guatemala die getroffen zijn door de orkaan Stan. Aangezien de stichting Buenosdias niet beschikt over het benodigde CBF keurmerk wordt geadviseerd de vergunning alleen te verlenen mits de collecte geschiedt onder de hoede van stichting de Wilde Ganzen die wel over dit keurmerk beschikken.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23 november 2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Ontslag M.H. van Dieren.
Toelichting:
De heer Van Dieren verzoekt hem met ingang van 31 december 2005 ontslag te verlenen als hoofdbrandwacht bij de vrijwillige brandweer. Ambtelijk advies:
Aan de heer M.H. van Dieren, hoofdbrandwacht bij de vrijwillige brandweer Abcoude, eervol ontslag verlenen.
Mandaatbesluit d.d.24 november 2005 :
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag lichte bouwvergunning voor het vergroten van een woonhuis (serre) en het geheel vernieuwen en verplaatsten van een schuur.
Toelichting:
Planologisch geen bezwaar. Het bouwplan past binnen de vigerende Aan- en Bijbouwenregeling en ook binnen de bestemming "Woondoeleinden" van het ontwerpbestemmingsplan Woongebied Abcoude.
Met toepassing van artikel 50 lid 4 Woningwet kan bouwvergunning worden verleend. Het bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 24 november 2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


---