Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 6 december 2005

Bouwen voor cultuur
De fracties van VVD en Gemeenschapslijst hebben - in vervolg op het collegevoorstel aan de raad over het bouwen van een nieuw multifunctioneel cultureel centrum - alternatieve voorstellen ingediend. Het college heeft deze alternatieven beoordeeld en komt tot de slotsom dat de plannen geen aanleiding vormen het collegevoorstel te wijzigen. Het collegestandpunt is verwoord in een brief aan raad en commissies.
Deze brief is toegevoegd aan de vergaderstukken voor de raadsvergadering van 15 december 2005 (agendapunt 9, document C)

Project ouderenproof
Op verzoek van de Stichting Welzijn wordt een subsidiebedrag van 9.075 beschikbaar gesteld ten behoeve van het project Ouderenproof. De provincie promoot dit project - voor en door ouderen - al enkele jaren en stelt per gemeente 9.075 beschikbaar onder de voorwaarde dat de gemeente eenzelfde bedrag toekent. Een ouderenadviseur van de provincie ondersteunt lokale projecten.
Doel van dit project is ouderen enthousiasmeren en stimuleren om mee te denken en te praten over het huidige en toekomstige ouderenbeleid in hun gemeente en met name te kijken naar de eigen leefomgeving. Daarnaast wil de provincie via deze projecten ook gemeenten stimuleren om een integraal ouderenbeleid te ontwikkelen.

Samenwerkings-/exploitatieovereenkomst SWH
In verband met de ontwikkeling van 15 huurwoningen aan de Sint Sebastiaanstraat wordt een samenwerkings-/exploitatieovereenkomst aangegaan met Stichting Woningbedrijf Hilvaren-beek (SWH). In deze overeenkomst worden afspraken, rechten en verplichtingen vastgelegd over zaken zoals de afwikkeling van mogelijke planschades en aanleg van voorzieningen.