Nederlandse Politiebond


Bonden verbijsterd door opstelling minister Remkes

Gepubliceerd: donderdag 08 december 2005.

De politiebonden zijn tijdens het regulier landelijk overleg van vandaag geconfronteerd met een onbegrijpelijke opstelling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tijdens dit overleg heeft de minister gemeld vooralsnog geen reden te zien politiemensen, die dagelijks geconfronteerd kunnen worden met de gevaren en de gevolgen van terroristische aanslagen, te vrijwaren van nadelige financiële consequenties.

Zoals bekend sluiten de verzekeraars de financiele gevolgen van terroristische aanslagen uit. De politiebonden zijn de mening toegedaan dat politiemensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij afdelingen als persoonsbeveiliging en speciale interventies zich niet het hoofd hoeven te breken over eventuele gevolgen die het risicovolle werk met zich meebrengt.

De politiebonden roepen daarom hun leden op uiterste zorgvuldigheid en voorzichtigheid te betrachten bij werkzaamheden die nadrukkelijk een risicoverhogend karakter hebben zoals het beveiligen van VIPs en het aanhouden van personen die van terrorisme worden verdacht.

De politiebonden hebben begin januari opnieuw spoedoverleg met Minister Remkes over de ontstane situatie. De politiebonden willen vooral van de minister weten hoe deze opstelling past binnen de recentelijk door de Minister Remkes uitgesproken waardering voor het moeilijke - politiewerk.

De politiebonden handhaven hun eis dat de minister zich onvoorwaardelijk garant moet stellen voor de financiele gevolgen voor politiemensen op het moment dat er sprake is van een terroristische aanslag.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 08 12 2005 NPB