Kenniscentrum Elektronische Overheid


Vooraankondiging: OSOSS Symposium

Op donderdag 8 december 2005 organiseert programma OSOSS het jaarlijkse symposium in het Nieuwegein's Business Center te Nieuwegein. Tijdens het symposium ligt de nadruk op open standaarden en open source software: gewoon doen!.

De dag bestaat uit plenaire sessies en veel informatieve parallelsessies, die verdeeld zijn in twee tracks: 'Beleid & Management' en 'Ontwerp & Technologie'. Naast de twee tracks is er dit jaar onder de naam 'Jong geleerd...' speciale aandacht voor de manier waarop in de onderwijssector wordt omgegaan met open source software en open standaarden.

Centraal staan deze dag veel concrete praktijkvoorbeelden van overheidsorganisaties die gebruik maken van open standaarden en open source software. Ook de organisaties die het programma OSOSS als referentieproject heeft ondersteund zijn aanwezig om hun ervaringen met u te delen. Naast de ervaringen van Nederlandse overheidsorganisaties, zal er ook aandacht zijn voor internationale initiatieven.

Dit symposium richt zich primair op bestuurders, ICT-managers, medewerkers ICT en systeembeheerders bij overheidsorganisaties. Door de verschillende tracks is dit symposium relevant voor iedereen die binnen een overheidsorganisatie te maken krijgt met ICT-vraagstukken.

Vanaf september vindt u meer informatie over dit symposium op de OSOSS website: www.ososs.nl. U kunt zich hier dan ook officieel aanmelden.