Ingezonden persbericht


2 december 2005

AANKONDIGING

8 december 2005, San Antonio, USA

Presentatie nieuwe interim analyse van BCIRG-006 studie bij meer dan 3000 vrouwen met HER2-positieve borstkanker:

Ø 1. Grotere kans op overleving verwacht voor borstkankerpatiënten met agressieve HER2 tumor

Ø 2. Nieuw bewijs voor significant lager risico op hartfalen dankzij nieuwe combinatie-therapie van Taxotere® met carboplatin en Herceptin®

Tijdens het San Antonio Breast Cancer Symposium worden de volledige interim effectiviteits- en veiligheidsresultaten bekend gemaakt van de BCIRG006 studie.

Het doel van de BCIRG-006 studie is om vast te stellen of:
* de nieuwe combinatietherapie van Taxotere plus carboplatine en Herceptin (TCH) in vroeg stadium borstkanker met agressieve HER2 tumoren, betere genezingskansen oplevert;
* de kans op hartfunctiestoornissen, in de nieuwe combinatie Herceptin met Taxotere zonder de gebruikelijke antracyclines wordt verminderd. HER2 positieve borstkanker is een agressieve vorm van borstkanker en treft 20% van de vrouwen met borstkanker. Na verwijdering van de tumor volgt in veel gevallen chemotherapie om uitzaaiing te voorkomen en patiënten te genezen. De gebruikelijke chemotherapie bij deze vorm van borstkanker bestaat uit een behandeling met anthracyclines (AC) en met het recent geïntroduceerde medicijn Herceptin. Vrouwen die eerder werden behandeld met anthracycline-houdende therapie, eventueel in combinatie met bovendien Herceptin, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van (ernstige) hartfunctiestoornissen.

Met de resultaten van de BCIRG-006 studie verwacht men aan te tonen dat de nieuwe combinatietherapie - waarbij de anthracyclines zijn vervangen door Taxotere en carboplatin - een grotere kans op overleving oplevert. Tevens verwacht men aan te kunnen tonen dat de kans op hartfalen ten gevolge van de chemotherapie wordt gereduceerd.

De BCIRG-006studie is mogelijk gemaakt door Sanofi-Aventis, gedeeltelijk ondersteund door Genentech en werd uitgevoerd door de Breast Cancer International Research Group (BCIRG).

Bent u geïnteresseerd in een persbericht over de resultaten, dan kunt u contact opnemen met:

Caroline de Jongh of Anja Romein van CdJ Communicatiemanagement, op telefoonnummers:

076 - 56 55 170 of 070 - 3948086, of per e-mail: caroline@cdjcomm.nl of anja@cdjcomm.nl