Time : 8:21:19 AM
Date : Monday, December 05, 2005
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Uitnodiging Persconferentie : Voorstelling boek "Energie vandaag en morgen" en K VIV-standpunt chemische industrie "chemie moet welkomblijven". De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) nodigt de pers uit op donderdag 8 december om 17:30 uur in de Solvay Bibliotheek in Brussel voor :


- De voorstelling van het boek "Energie vandaag en morgen". In dit boek wordt de energieproblematiek tot zijn essentie herleid : hoe kunnen we een betaalbare, betrouwbare en verantwoorde energievoorziening garanderen voor onze samenleving ? Naast een globale schets van de energieproblematiek en -bronnen, algemene aspecten zoals Kyoto en liberalisering komt de energieproblematiek ook in zeer concrete situaties zoals "energie en wonen", "energie en bewegen", ... aan bod.
Prof. dr. ir. William D'haeseleer, gewoon hoogleraar K.U.Leuven, is de auteur. Het boek, wordt uitgegeven door Acco, en is de neerslag en een verdere verwerking van alle informatie van het K VIV-Jaarthema 2003 "energie van en voor ingenieurs".
Het boek is bijzonder geschikt om op een efficiënte wijze een goed inzicht te krijgen in de algemene energieproblematiek, actuele thema's en concrete situaties. In Vlaanderen is dit werk uniek in zijn soort.


- "De chemische industrie moet welkom blijven". Dit is in een notendop de conclusie van een jaar lang werken rond chemie en de chemische industrie in Vlaanderen en België. In het K VIV-standpunt worden verschillende aanbevelingen gedaan om deze doelstelling te bereiken. De chemische industrie is immers zeer belangrijk voor de export en zorgt voor grote tewerkstelling.

Realia persconferentie :

- Donderdag 8 december om 17:30 uur

- Plaats : Solvay Bibliotheek, Leopoldpark, Belliardstraat 137, 1040 Brussel

- Programma :
o Voorstelling "Energie vandaag en morgen" door de auteur prof. William D'haeseleer
o K VIV-standpunt "de chemische industrie moet welkom blijven" door ir. Nobert Van Belle, algemeen voorzitter K VIV
o Na de voorstelling is er tijdens het broodjesbuffet gelegenheid tot vraagstelling en interview.
o Aansluitend, om 19:30 uur, is er het Slotevent van het chemiejaar (*) waarin het boek overhandigd wordt aan Vlaams minister van Energie, Kris Peeters. Algemeen voorzitter Norbert Van Belle brengt het K VIV-standpunt tijdens zijn uiteenzetting : "Duurzame ontwikkeling : de bezorgdheid van ingenieurs". De slottoespraak wordt gehouden door Vlaams minister-president Yves Leterme. Andere sprekers zijn : Alois Michielsen, CEO Solvay, en Ajit Shetty, CEO Janssen Pharmaceutica.
(*) Gezien de zeer grote belangstelling voor deze activiteit is de inschrijving voor het publiek voortijdig afgesloten.

Meer informatie en/of vragen :
Websites :

- Boek "Energie vandaag en morgen" : www.ti.kviv.be/energieboek en www.uitgeverij.acco.be

- Slotevent Chemiejaar en voorstelling boek :
www.ti.kviv.be/slotevent.


- Bij ir. Hans Romaen, directeur Technologisch Instituut vzw Ingenieurshuis - K VIV, Desguinlei 214, 2018 Antwerpen 1 tel. 03-260 08 40
gsm 0475 83 83 08 (bereikbaar op 8 december via gsm. e-mail : directie@ti.kviv.be

Om de organisatie vlot te laten verlopen stellen we het op prijs als u uw deelname vooraf zou meedelen via e-mail : directie@ti.kviv.be

Over de K VIV:
De K VIV werd opgericht in 1928 en verenigt meer dan 10.500 universitair ingenieurs. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die nu ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De K VIV is erkend als de Vlaamse vertegenwoordiger van bio- en burgerlijk ingenieurs. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit. Ze kunnen daarbij rekenen op een vast secretariaat van 26 medewerkers.

URL: http://www.kviv.be http://www.ti.kviv.be/energieboek
http://www.ti.kviv.be/slotevent Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL