Gemeente Rotterdam


---

Nr. 214
7 december 2005

Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur voltallig

Na een openbare procedure heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) onlangs drie nieuwe leden voor de Raad geselecteerd. De voordracht van deze leden is door het college van burgemeester en wethouders overgenomen. Met deze benoeming is de Raad nu voltallig. Inclusief de voorzitter, Micky Teensta-Verhaar, bestaat die uit vijftien leden.

De nieuwe leden zijn de heer Antoine Achten, adviseur visuele communicatie bij TPG Post, de heer Aram Adriaanse, artistiek leider bij theatergroep De Nieuw Amsterdam, en mevrouw Henca Maduro, consultant jongerenmarketing. Met deze leden heeft de Raad zich verzekerd van kennis en betrokkenheid op het gebied van beeldende kunst, design, toneel en urban culture. De drie hebben gereageerd op een advertentie in het NRC Handelsblad en het AD/Rotterdams Dagblad.

De overige raadsleden zijn mevrouw M.D. Teenstra-Verhaar (voorzitter), mevrouw N. Albayrak, de heer R. Van den Biesheuvel, de heer A.J. Gosselaar, de heer A. Klamer, mevrouw M. Lammers, de heer F. Lavooij, mevrouw S. Naeyé, de heer L. Ouwens, mevrouw S. Rots, mevrouw M. van Steen en de heer J. Tuytel.

Kunstwethouder Stefan Hulman is zeer verheugd dat de Raad nu compleet is: "Ik heb veel vertrouwen in dit team. De leden hebben veel kwaliteit in huis en een brede achtergrond".

De RRKC adviseert het gemeentebestuur van Rotterdam over kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. De Raad is een onafhankelijk adviesorgaan. Hij brengt gevraagd en ongevraagd adviezen uit, organiseert debatten en ondersteunt de kwaliteitszorg van Rotterdamse kunstinstellingen. De Raad komt zes keer per jaar bij elkaar.

noot voor de redactie/