CSM

2005/25 1/2
Persbericht

Bakery Supplies & Food Ingredients

CSM VOORNEMENS DEEL BAKKERIJ ACTIVITEITEN IN NEDERLAND TE VERKOPEN

Diemen, 8 december 2005 - CSM deelt mede in onderhandeling te zijn met Koninklijke Smilde over de verkoop van een deel van de activiteiten van dochteronderneming Unipro Nederland. De onderhandelingen zijn zodanig gevorderd, dat verwacht mag worden dat binnen afzienbare termijn definitieve overeenstemming kan worden bereikt. De transactie betreft de activiteiten van Unipro die bekend zijn onder de naam Jantje de Goede. De Goede produceert kant-en-klare banketbakkersproducten zoals roomhoorns, taartbodems en kerstkransen. Partijen zijn een voorlopige overnameprijs overeengekomen van EUR 3,6 miljoen.De definitieve koopprijs zal worden vastgesteld aan de hand van de balans per overdrachtsdatum. CSM verwacht de transactie begin 2006 te kunnen afronden. Het fabriekspand waarin de productie-activiteiten plaatsvinden is geen onderdeel van de voorgenomen transactie. Koninklijke Smilde zal dit pand voor langere termijn huren.
De boekwinst is EUR ca 1,5 miljoen.De omzet van de te verkopen activiteiten bedraagt circa EUR 7,5 miljoen. Alle circa 60 fabrieksmedewerkers zullen overgaan naar de nieuwe eigenaar. De staf- en buitendienst medewerkers blijven in dienst van CSM, dat in Nederland met onder meer Waldkorn en Molco actief blijft in de voor haar strategisch belangrijke segmenten. De informatie- en consultatieprocedures met de werknemersorganisaties en het vertegenwoordigend overleg zijn, waar toepasselijk, in gang gezet.
Gerard Hoetmer, CEO van CSM: "Wij werken aan een plan om de winstgevendheid van de onderneming te verbeteren. De verkoop van deze activiteiten is in lijn met eerdere aankondigingen betreffende versterking van CSM's strategische kernactiviteiten op het gebied van bakkerijproducten en voedingsingrediënten."
Jeroen van Douveren, Directeur Smilde Bakery: "De aankoop van de activiteiten van De Goede geeft onze Business Unit een extra impuls. Door deze activiteiten zoveel mogelijk te stroomlijnen met de bestaande bakkerij-activiteiten in Nederland, zoals die van Van Welzen te Bodegraven en Pruvé te Edam, zien wij synergievoordelen in productie, marketing en distributie."
---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pers: Marjolein Moerer, Communicatie Manager:tel. +31 (0)20 5906320/mobiel +31 (0)6 5352 7622 Analisten: Ian Blackford, Investor Relations Manager:tel. +31 (0)20 5906317/mobiel +44 (0)7767 227506 CSM nv
Corporate Communications
P.O. Box 349
1000 AH Amsterdam
The Netherlands
Nienoord 13
1112 XE Diemen
T +31 (0)20 590 63 20
F +31 (0)20 590 62 17
E marjolein.moerer@csm.nl
2/2
Achtergrondinformatie:
CSM is een wereldwijd opererende producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. Bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur, melkzuurderivaten en suiker de belangrijkste productgroepen van CSM. Met deze activiteiten heeft CSM een jaaromzet van EUR 2,8 miljard en een personeelsbestand van circa 8.900 medewerkers. CSM is actief in Europa, de VS, Canada, Brazilië en Azië. Meer info: www.csm.nl CSM Bakery Supplies Europe concentreert zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment bakkerij-ingrediënten en -producten aan professionele bakkers en afbakkers. De Europese markt voor bakkerij-ingrediënten en business-to-business bakkerijproducten wordt geschat op EUR 8,5 miljard. Met een marktaandeel van 12% wordt CSM Bakery Supplies Europe gezien als marktleider in Europa, met nummer 1 posities in Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk. Koninklijke Smilde is een voedingsmiddelenconcern met een rijke historie en traditie. Het zelfstandige familiebedrijf onder leiding van de vierde generatie Smilde, streeft al ruim 140 jaar naar continuïteit door rendabele groei. De vier business units "Bakkerij"," Koelvers", "Margarines, Oliën en Vetten", en "Dierlijke Vetten" zorgen tezamen evenwichtig voor een omzet van ca. EUR 320 miljoen en bestaan uit middelgrote tot grote gespecialiseerde bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Koninklijke Smilde heeft ca. 1200 medewerkers en heeft haar hoofdkantoor in Heerenveen. De Business Unit Koninklijke Smilde Bakkerij bestaat thans uit Smilde Bakery (Pruvé BV en Van Welzen BV), Pruvé Produkten NV in België en Les Delices du Palais SA in Frankrijk. De vijf productgroepen zijn patisserie, snacks, seizoensbanket, brood en koek.