Gemeente Hardenberg

December 2005 - Gemeente en Waterschap werken samen bij kwijtscheldingsverzoeken

Gemeente en Waterschap werken samen bij kwijtscheldingsverzoeken

Persbericht, 8 december 2005

De gemeente Hardenberg en het waterschap Velt & Vecht gaan samenwerken om kwijtscheldingsverzoeken efficiënter en sneller af te handelen. In het kort houdt de samenwerking in dat de gemeente de verzoeken om kwijtschelding ontvangt en beoordeelt. Een kopie van de beschikking wordt verzonden aan het waterschap. Het waterschap zal conform de uitspraak van de gemeente de beschikking doorsturen aan haar belastingschuldige.

De beroepschriften die eventueel volgen op een uitspraak worden op dezelfde wijze afgehandeld. De gemeente verzorgt de hertoetsing van het verzoek. Een kopie van de beschikking wordt naar het waterschap verstuurd, deze doet overeenkomstig een beschikking naar zijn belastingschuldigen.

Op dit moment zijn de burgers van de gemeente Hardenberg en de ingezetenen van het Waterschap Velt en Vecht verplicht om bij beide instanties een verzoek om kwijtschelding in te dienen. Beide instanties zijn dezelfde gegevens nodig om een verzoek te kunnen toetsen.

De kwijtscheldingsnorm van 100% wordt zowel door de gemeente als het waterschap gebruikt.

Dit houdt in dat in de meeste gevallen beide instanties eigenlijk dezelfde uitspraken doen. De afspraken die nu gemaakt zijn door de gemeente Hardenberg en het Waterschap kunnen daarom leiden tot een efficiëntere en minder gecompliceerde aanvraagprocedure en afhandeling van kwijtschelding.