Ingezonden persbericht


Internet Security Systems leider in Magic Quadrant Intrusion Prevention Systems

Capelle a/d IJssel, 8 december 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is in de tweede helft van 2005 door onderzoeksbureau Gartner opgenomen in het 'leader quadrant' voor Intrusion Prevention Systems (IPS). Bedrijven krijgen een positie in dit kwadrant vanwege hun complete visie op IPS en hun vermogen om daar ook naar te handelen.

Het Magic Quadrant van Gartner biedt een grafische weergave van de prestaties van leveranciers in een bepaald marktsegment. Gartner brengt de bedrijven onder in de categorieën leiders, uitdagers, visionairs of nichespelers. Volgens het bureau vertegenwoordigt de IPS-markt voor losstaande apparatuur eind 2005 naar schatting een waarde van ruim 400 miljoen dollar. Leveranciers in het 'leader quadrant' leggen volgens Gartner "de lat voor alle producten in de markt hoger en kunnen ontwikkelingen in hun sector een nieuwe richting geven." Bovendien bieden deze leiders producten van een hoogwaardige kwaliteit, die zeer functioneel zijn. Daarnaast leveren ze een ruime keuze aan modellen.

"Deze plaats in het Magic Quadrant voor netwerk-IPS bevestigt onze toonaangevende positie in deze markt. Dat begon al met de ontwikkeling van ons eerste IPS. Daarna hebben we de IP-technologie steeds verder ontwikkeld en verfijnd", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux van Internet Security Systems. "Ons Proventia Network Intrusion Prevention System beschermt organisaties tegen kwetsbaarheden of bedreigingen zelfs vóór deze bekend zijn. Door deze 'ahead of the threat'-benadering kunnen ISS-klanten preventieve maatregelen nemen tegen internetbedreigingen. Zo voorkomen ze dat de prestaties van hun netwerken gevaar lopen."

Proventia Network IPS biedt transparante netwerkbeveiliging. De oplossing blokkeert internetaanvallen in een vroeg stadium, beschermt bedrijfskritische assets van klanten en houdt netwerken draaiende. De technologie is gebaseerd op de unieke, diepgaande expertise van het X-Force-onderzoeks- en ontwikkelteam van ISS. Proventia Network IPS is eenvoudig te beheren en naadloos te integreren met andere ISS-beveiligingsproducten via de Proventia Management SiteProtector van ISS. De ISS-producten weerspiegelen de visie van het bedrijf op beveiliging van bedrijfsinformatie. Volgens deze visie moet bescherming naadloos geïntegreerd zijn met de bestaande IT-activiteiten van een bedrijf om het te beschermen vóórdat een bedreiging het netwerk kan bereiken.

Voor meer informatie over Proventia Network IPS: http://www.iss.net/products_services/enterprise_protection/proventia/g_series.php

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.