OPG Groep N.V.

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.
Persbericht
Utrecht, 8 december 2005

OPG INTRODUCEERT DE MEDIQ APOTHEEK;
PATIENT WORDT KLANT

OPG stelt de klant en zijn gezondheid centraal in de nieuwe apotheekformule Mediq. De Mediq Apotheek staat voor klantgerichtheid en zorg op maat. Dit komt onder andere tot uitdrukking in een spreekuur, ruimere openingstijden, 24-uurs medicijnkluisjes en een ruim assortiment aan zelfzorgmiddelen. De apotheker wordt voor de klant zichtbaar via persoonlijke advisering en medicatiebegeleiding. De opening van de eerste Mediq Apotheek vindt vandaag plaats in Rotterdam Ommoord door Marga van Weelden, voorzitter van de beroepsorganisatie KNMP. Deze testapotheek zal de basis zijn voor een nationale uitrol naar de ruim 200 eigen vestigingen en circa 300 zelfstandige partner-apotheken van OPG Groothandel. Patiënt wordt klant
De Nederlandse zorgmarkt verandert ingrijpend. Consumenten moeten meer dan ooit eigen keuzes maken. Mede daardoor groeit de vraag naar een betere toegankelijkheid en dienstverlening. Mediq Apotheek speelt hierop in: de patiënt wordt klant en er wordt meer zorg op maat geleverd. Door gebruik te maken van een robot die de geneesmiddelen in de apotheek verzamelt en aan de balie aflevert, krijgen de apotheker en de assistenten de handen vrij om zich volledig te richten op het adviseren en helpen van de klant. Zowel voor recept-geneesmiddelen als voor zelfzorgmiddelen. Talrijke vernieuwingen
Binnen de Mediq Apotheek in Rotterdam Ommoord zijn tal van innovaties verenigd. Concrete voorbeelden zijn een snelbalie, medicijnkluisjes die 24 uur toegankelijk zijn, een zorgpas waarmee het gecombineerd gebruik van geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen in de gaten gehouden kan worden, uitgebreide online-informatie en een 'bodycheck'. Daarnaast zijn de openingstijden verruimd, is er een uitgebreid assortiment zelfzorg-middelen verkrijgbaar, zijn er spreekkamers voor discreet advies en instructies en is er een spreekuur met de apotheker over medicatie. In samenwerking met andere zorgverleners zet Mediq Apotheek zich optimaal in om mensen gezond te houden of gezonder te maken.
De Mediq Apotheek wordt landelijke keten
Vandaag start de eerste apotheek als test in Rotterdam Ommoord. Medio 2006 wordt deze pilot geëvalueerd. Op basis van de resultaten zal een gefaseerde uitrol plaatsvinden naar de ruim 200 eigen vestigingen en naar circa 300 zelfstandige partnerapotheken van OPG Groothandel.
2
Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.
"Met dit nieuwe concept laten we zien dat we niet alleen marktleider zijn maar ook voorop lopen op het gebied van innovatie. We streven met dit nieuwe concept naar een hogere klanttevredenheid en daardoor een beter bedrijfsresultaat. Door de standaardisatie van de inrichting en werkprocessen zal de efficiency in onze keten worden verhoogd", aldus Marc van Gelder, sinds 1 december voorzitter van de Raad van Bestuur OPG Groep.