Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 8 december 2005

HBM komt met nieuwe, snel monteerbare rekstroken

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), één van de toonaangevende producenten van meet- en weegapparatuur, heeft haar Y-serie rekstroken uitgebreid met vier nieuwe typen, die heel gemakkelijk te monteren zijn. Alle rekstroken uit de Y-serie hebben een flexibele polyemide drager met een konstantaan meetgrit. Door hun degelijkheid zijn ze zeer geschikt voor experimentele spanningsanalyse onder zware omstandigheden.

De LY7x liniaire rekstroken zijn met name ontwikkeld voor het testen van materiaal. In materiaalbeproevingsmachines is echter meestal erg weinig ruimte. Met behulp van de geïntegreerde, zijdelings geplaatste aansluitpunten in de LY7x rekstroken is het installeren en aansluiten van kabels veel gemakkelijker. De XY7x T-rozetten worden vaak in halve of hele brug aangesloten in de brug van Wheatstone. De rozetten worden nu kant-en-klaar geleverd, waarbij de beide meetgrits al elektrisch op een punt verbonden zijn, hetgeen de gebruiker tijdens de installatie veel tijd bespaart.

De Y-serie is ook uitgebreid met twee nieuwe rekstroken met geïntegreerde soldeertabs, waarmee de rekgradiënt bepaald kan worden. De nieuwe KY8x kettingrekstroken hebben tien meetgrits en een compensatie rekstrook in de lijn van de ketting, terwijl de nieuwe KY9x rekstroken tien meetgrits en een compensatie rekstrook hebben, die haaks op de ketting staat. Ook deze nieuwe rekstroken uit de Y-serie kunnen de tijd, die nodig is voor de installatie flink beperken vergeleken met de bestaande rekstroken waarbij nog soldeertabs aangebracht moesten worden.


---

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.