Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 8 december 2005

Nieuwe rekstrook catalogus van HBM

HBM heeft een nieuwe catalogus uitgegeven, waarin een gedetailleerd overzicht wordt gegeven van alle leverbare rekstroken. In de catalogus 'Strain Gages and Accessories' staat informatie over het ontwerp van de verschillende rekstroken, de verschillende types en de belangrijkste, technische specificaties.

Rekstroken worden in veel verschillende situaties toegepast, waarbij de verbinding met de meetversterker vaak om specifieke oplossingen vraagt. Daarom heeft HBM rekstroken met verschillende verbindingstechnieken ontwikkeld, die het installeren c.q. monteren van rekstroken aanzienlijk vergemakkelijken.

Er zijn bijvoorbeeld rekstroken met geïntegreerde soldeertabs leverbaar en 2- en 3-grit rozetten met geïntegreerde soldeertabs. De soldeertabs zijn ook leverbaar met trekontlasting, die voorkomen dat er via de kabels kracht op de rekstrook wordt uitgeoefend, die de meetresultaten beïnvloedt. HBM levert tevens rekstroken met kant-en-klaar gemonteerde verbindingskabels. Die zijn met name bruikbaar in situaties, waar solderen moeilijk of onmogelijk is. De verbindingskabels zijn leverbaar met twee, drie en vier draden en in lengtes die variëren van 0,5 tot 10 meter. Tenslotte levert HBM rozetten voor eigenspanningsmeting volgens de boormethode met geïsoleerde Teflondraden en aansluitkabels.

De rekstroken catalogus kan gratis aangevraagd worden bij HBM via telefoon 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com


---

Er is een foto van de cover van de nieuwe catalogus beschikbaar. Die kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.