Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda, 8 december 2005

AM verkoopt Espacio Méditerraneo (Cartagena, Spanje) aan WestInvest

WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH heeft het winkelcentrum Espacio Méditerraneo aangekocht voor haar Publikumsfonds WestInvest 1. AM ontwikkelt dit project in Cartagena, in het zuidoosten van Spanje, gesitueerd op een snijpunt van snelwegen. De opening zal naar verwachting in het voorjaar van 2007 plaatsvinden.

Espacio Méditerraneo Retailpark zal bij voltooiing circa 100.000 m2 omvatten, bestaande uit winkelruimte, een casino, een bioscoop en ongeveer 4.600 parkeerplaatsen. Het complex strekt zich uit over twee niveaus met een totaal winkeloppervlak van 40.000 m2. Op de benedenverdieping zal een grote huurder (anchor tenant) uit de textielbranche zijn intrek nemen, terwijl de bovenverdieping wordt verlevendigd met vrijetijdsvoorzieningen en foodcourts.

Concept
De architectuur is een allegorie van de zee en het havenleven. Delen van het complex verbeelden een vuurtoren, een golfbreker, zeilen, havenfaciliteiten en een groot oorlogsschip. De architectuur roept bovendien het gevoel van binnenrollende golven op. Het concept voor Espacio Méditerraneo is ontwikkeld door T+T Design uit Gouda. L35 Arquitectos SA, gevestigd in Madrid, tekent voor de architectuur.

Stevige positie in Spanje
Met de voltooiing van de winkelcentra Espacio Léon en Espai Gironés heeft AM Spanje al een stevige positie in de Spaanse markt opgebouwd. De ontwikkeling van winkelcentra in dit land geeft uitvoering aan AM's strategie om haar activiteiten in Zuid-Europa verder uit te bouwen.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Als beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam, AMX Index), met 1,25 miljard aan bedrijfsopbrengsten en een nettoresultaat uit voortgezette activiteiten van 64 miljoen in 2004 (IFRS), bekleedt zij een vooraanstaande positie in de markten waarin zij opereert.
De projecten van AM zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur. Deze projecten hebben wereldwijd erkenning verworven met prestigieuze internationale prijzen (MIPIM, ICSC en ULI) voor onder meer de

Kalvertoren en het kantoor Forum (Amsterdam), het Beursplein (Rotterdam), het Statenplein (Dordrecht) ,Regenboog Park (Tilburg), Kamp Promenade (Osnabrück), Armazens do Chiado en Almada Forum (Lissabon).

Profiel WestInvest
WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH, Düsseldorf is een beleggingsmaatschappij die projecten voor haar open-end vastgoedfondsen aankoopt. In deze fondsen is momenteel een vermogen van ongeveer 5,9 mld belegd. WestInvest GmbH is onderdeel van de Sparkassen Organisation en een dochteronderneming van DekaBank. Het Publikumsfonds WestInvest 1 omvat beleggingen in zes Europese landen, met de nadruk op Duitsland. De aankoop van Espacio Méditerraneo in Spanje past in de strategie van WestInvest om haar investeringen in de retailsector uit te breiden.

Noot voor redactie,