Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

Dizkuzz: Omgang met Pers & Publiciteit voor beginnende bands

donderdag 08 december in Mezz, Breda

Hoe zorg je ervoor dat de pers over jouw band schrijft? Hoe kom je in de krant of in de muziekbladen? Hoe bouw je een goede relatie op met journalisten? In deze Dizkuzz van 8 december geeft 'n journalist een goed beeld van wat je wel en wat je absoluut niet moet doen. Maar ook een perspromotors en natuurlijk de artiest delen hun ervaringen. En uiteraard kun je gericht vragen stellen, zodat je na afloop precies weet hoe je nu eigenlijk met de pers moet omgaan.

Omgaan met de pers. Veel beginnende bands worstelen met de vraag hoe ze er nu voor kunnen zorgen dat de pers over hen schrijft. Hoe pak je het nu het beste aan? Hoe zorg je ervoor dat ze over je schrijven? In deze Dizkuzz, die in de vorm van een paneldiscussie plaatsvindt, krijg je een goed beeld van wat je wel en wat je niet moet doen. En dat is niet alleen voor beginnende bands interessant! Ook voor studenten Communicatie, CMV of Journalistiek is deze workshop bedoeld. Want ga je na je studie werken op een PR of Communicatieafdeling kom je dagelijks in aanraking met de pers. De panelleden zijn dit keer:

Janneke van Oijen is coördinator marketing en communicatie bij poppodium Mezz. Zij zorgt voor de pr, publiciteit en de promotie van alle concerten en dance-avonden die er plaatsvinden. Ze werkt bij Mezz sinds de opening in 2002.

Rob Musters is sinds 1999 cultuurjournalist bij dagblad BN/DeStem. Hij is heel zijn leven al een groot popliefhebber en speelde onder andere als gitarist in de Bredase punkband The Miranda's en indiepopformatie The Four One & Only's. Met de laatste trad hij veel op in het Nederlandse clubcircuit deed hij enkele Europese tours. Als vrijwilliger was hij betrokken bij de oprichting van het poppodium Para waar hij ook enkele jaren werkzaam was als programmeur en DJ. Vanaf midden jaren '90 trad hij als popmedewerker in dienst bij, toen nog, dagblad De Stem. Vanaf 1999 is hij daar werkzaam als vaste kunstredacteur.

Maurits de Lange is toetsenist Coparck. Coparck is al een aantal jaren een gevestigde naam in het Nederlandse clubcircuit. Zo speelde ze in bekende zalen als Paradiso en Tivoli. Naast Coparck is Maurits de Lange ook betrokken bij andere muzikale projecten en houd hij zich bezig met 'one-man-dance-act' Geigercounting.

Evelyne Levêke werkte na haar afstuderen voor een theater, een uitgeverij en een multimediabedrijf. Daar bekleedde ze functies als redacteur en traffic medewerker. Ze was ook 2 jaar lang verantwoordelijk voor alle PR & Marketing voor poppodium Nighttown in Rotterdam. Sinds dit jaar heeft ze haar eigen PR-bureau Het Monumentale en promoot ze niet alleen concerten, maar ook cd's, festivals en evenementen.

Gespreksleider Arjo Klingens is muzikante (gitariste/zangeres/songwriter van o.a. Handsome 3some, La Kidda, Drillem). Daarnaast verzorgt zij gastlessen aan diverse conservatoria en de Rockacademie in Tilburg. Voor Dizkuzz is zij de vaste gespreksleider.

DO 08.12 Dizkuzz in Mezz Cafe, Breda

Aanvang: 19.00 uur / toegang gratis

Reserveren aanbevolen: info@dizkuzz.nl

www.dizkuzz.nl / wwwmezz.nl


- EINDE PERSBERICHT -

----------
HET MONUMENTALE

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC UTRECHT

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl en www.webpromoter.nl