Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor onmiddellijke publicatie

*****

Ervaar de Philips' LED experience room op LED2005

Eindhoven, 1 december 2005

Op de LED2005 Expo kunnen de bezoekers zich vrijblijvend oriënteren op het brede aanbod op het gebied van LED-verlichting. Zo is er de Philips' LED Experience room die een bijzondere plaats heeft op de Philips stand. In deze LED Experience room kan de bezoeker tijdens de pauzes van het LED2005 Congres zelf ervaren welke verschillende lichteffecten hij met LEDs kan samenstellen.

Verder zijn er diverse gerealiseerde LED projecten ter inspiratie te zien naast de LED Experience room. Er zijn diverse innovatieve LED producten te zien waarmee bezoekers zelf kunnen spelen. Enkele voorbeelden: de Equinox (eerste straatverlichtingarmatuur met LED), LEDline² (lineaire op LED gebaseerde reeks schijnwerpers), LED Module systeem, LED String systeem, Fiorenza RGB, Origami (uniforme randloze verlichtingstegel met LED), LEDcandles en de LEDflood (LED schijnwerper).

Door de overname van het 47% belang van Agilent Technologies in Lumileds, heeft Philips een controlerend 96% belang verworven in deze onderneming. Lumileds is wereldwijd toonaangevend op het gebied van heldere LEDs voor halfgeleiderverlichting. Dit zijn onder andere automobieltoepassingen, zeer heldere signaalverlichting, contourverlichting en borden, buitenverlichting en witte LEDs voor zowel binnen- als buitenverlichting. Lumileds is met zijn Luxeon-productfamilie in de kleuren rood, groen, blauw en wit wereldwijd marktleider op het gebied van high-power LEDs.

Prijsvraag voor meest originele LED toepassing met flexled

Elincom, heeft voor de bezoekers een prijsvraag uitgeschreven waarmee zij 10 meter flexible ledstrip kunnen winnen, de zogenaamde 'Flexled'. Het gaat om een soort lint met daarin kleine LEDs waarmee je creatieve verlichting kunt creëren. Je kunt het zelfs op iedere wenselijke plaats doorknippen. Hans Zijlstra, directeur van het bedrijf Elincom, is benieuwd naar de vindingrijkheid van de LED2005 deelnemer en vraagt hen een zo origineel mogelijke toepassing met zijn Flexled te verzinnen.

Het nieuwe uiterlijk van de Amsterdam RAI door LEDs

Eind januari is het zover. Dan krijgt de RAI een compleet nieuw uiterlijk. En dat zonder dat er een hamer of een heftruck aan te pas komt. De RAI heeft besloten om met LEDs verschillende 'looks' te creëren om zo bij ieder evenement de juiste sfeer op te roepen voor haar klanten.

Gezien de maatschappelijke rol van de RAI en de hoge verbruikskosten verbonden aan de huidige verlichtingstoepassingen werd gezocht naar een energiezuinige oplossing zonder dat het vermogen tot aanlichten zou worden aangetast. Daarom werd gekozen om de piramide dakconstructie boven de hoofdingang van de RAI te gaan aanlichten met LEDs.

Expose Lighting, met hun product 'LED Washer' creëerde een "ander" beeld van de RAI zonder extra kosten of middelen. Een serie van 6 units LEDs die parallel en bestuurbaar worden geschakeld zorgen voor een programmeerbare aansturing.

"Het zit hem met name in de aansturing," zegt commercieel directeur Jos van Zeijl van Expose Lighting. "De DMX 512 programmering wordt vooraf geheel naar wens ingesteld in de software waarbij iedere LED Washer zijn eigen adres krijgt. Dit biedt de mogelijkheid elke unit simultaan of juist separaat aan te sturen. Een aantal voorbeelden: de units kunnen de RAI van links naar rechts (of omgekeerd) in elke gewenste tijd interval doen verkleuren. De units kunnen de RAI simultaan in een langzaam of snel veranderende kleur zetten. De mogelijkheden liggen besloten in de fantasie van de programmeur of gebouwbeheerder." Het programma wordt vervolgens doorgestuurd naar een standaard controller die op zijn beurt de Washers aanstuurt. Door de eenvoud kan vrijwel iedereen de belichting naar eigen keuze aanpassen.

Het project draait nu op volle toeren. "De RAI loopt duidelijk voor de troepen uit. Op 8 december tijdens het LED2005 Congres en Expo is in onze stand een animatiefilm te bekijken van de RAI en van het project dat de Ahoy in Rotterdam een compleet nieuwe look moet geven" aldus Van Zeijl.

Fast movers pakken denk ik zeker een voordeel ...….

Erik Swennen van LED Expert welke in samenwerking met WE ARE BV het LED2005 Congres & Expo organiseert verteld: "Wie had tien jaar geleden kunnen bedenken dat LEDs een van de snelst groeiende ontwikkelmarkten zou worden? En wie kon drie jaar geleden bedenken dat een congres over LED-toepassingen in acht verschillende markten mogelijk zou zijn? Het is gelukt. Voor 8 december is het programma rond, met geweldige sprekers uit de gebruikersmarkt die interessante LEDcases presenteren".

Hij vervolgt: "In onze zoektocht naar interessante cases op LED2005 hebben we gemerkt dat er al veel bedrijvigheid is om LEDs naar de verschillende markten te brengen. Die brede toepasbaarheid van LEDs geeft natuurlijk enorme kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Wat ik niet verwacht had, is dat er momenteel aan nog talloze nieuwe applicaties gesleuteld wordt. Deze nieuwe toepassingen gaan nu heel snel op de markt gebracht worden. Fast movers pakken denk ik zeker een voordeel.

Op 8 december hebben we de mogelijkheid om er meer over te horen van de eindgebruikers, en tegelijkertijd met een aantal autoriteiten hierover te discussiëren. Want zowel de dagvoorzitter Ton Begemann als internationale keynote Jagdish Rebello geven een goed inzicht in de ontwikkeling van LEDs en de toepassingen. En ik zal ze zeker een aantal kritische vragen stellen, ik hoop met mij vele anderen!"

Kijk voor meer informatie over het LED2005 Congres & Congres en verschillende innovatieve LED toepassingen op www.ledcongres.nl

Over WE ARE:

WE ARE BV is organisator van hoogwaardige congressen in de ICT markt en de High Tech markt (materiaaltechnologie, maak- en procesindustrie). De congressen van WE ARE behandelen innovatieve toepassingen en innovatieve technologieën met een commercieel marktpotentieel. Tijdens deze congressen worden partijen op managementniveau bij elkaar gebracht omdat innovatie begint bij strategie en visie. In dat opzicht noemt WE ARE BV zich ­the business enabler-

Naast Congressen in Nederland organiseert WE ARE BV ook congressen in België en Duitsland

Over Erik Swennen, LED Expert:

Directeur Erik Swennen is al meer dan 15 jaar werkzaam in de electro-optische wereld, waarvan de laatste vijf jaar als expert bij de grootste producent van High-Power LEDs ter wereld, Lumileds Lighting. Adviesbureau LED Expert zet expertise op het gebied van LED technologie in om bedrijven te ondersteunen, begeleiden en te trainen op LED toepassingen.


---

noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht