Ingezonden persbericht

Balkenende: 'Doorgaan en volhouden met kennisbeleid'

UTRECHT, 20051208 -- Premier Balkenende wil dat Nederland een langdurig kennis- en innovatiebeleid volhoudt, zoals in succesvolle voorbeeld-kennislanden als Finland. In een exclusief interview met ScienceGuide.nl zet hij de lijnen uit voor de langere termijn. "In de loop van 2006, gaan we de langere termijnontwikkeling bezien binnen het Innovatieplatform, dus ook ten aanzien van de verdeling van de middelen." Zelf wil hij inzetten op een blijvende, doorgaande prioriteit hiervoor: "Als het aan mij ligt beslist. Ik vind dat we in Nederland nu moeten doorgaan en volhouden. Dit beleid heeft per definitie een lange termijnkarakter, daar moeten we dus de kansen van pakken."


Balkenende onderstreept het belang van duurzaam doorwerkende investeringen in kennistransfer en -ontwikkeling als de identificatie van sleutelgebieden, de lectoren in het hbo en het nieuwe accent op de creatieve industrie.

In het interview gaat premier Balkenede onder meer ook in op zijn persoonlijke lessen uit het werk in het Innovatieplatform en op de vraag of studenten lui zijn.



ScienceGuide