Gemeente Delft

Als gevolg van recente besluitvorming van de gemeenteraad en van het college van B&W is de Meerjarenraming Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (MR-ISV 2005-2009) op een drietal onderdelen gewijzigd. Het concept voor de nieuwe meerjaren-raming heeft in oktober 2006 zes weken ter inzage gelegen en heeft geen reacties, zienswijzen of verzoeken tot nadere informatie opgeleverd.

De drie onderdelen die gewijzigd zijn:

- er is extra budget gereserveerd van E 300.000,- voor de herstructurering van de eerste fase van de Bomenwijk in de komende jaren. Dit geld is bedoeld als een bijdrage voor het realiseren van voorzieningen in de wijk en bij de uitvoering van het beheerplan.
- er is een extra bedrag van ca. E 50.000,- gereserveerd voor de bestaande subsidieregeling 'wonen boven winkels'. Hiermee blijft de mogelijkheid in stand om de komende jaren nog enkele ontsluitingen van woningen boven winkels te subsidiëren.
- er is in de nieuwe raming een extra budget uitgetrokken voor de herontwikkeling van het TU-gebied. Voor dit doel is voor de komende jaren een budget van E 335.000,- vrijgemaakt.

Bij elkaar wordt in de Meerjarenraming voor de jaren 2005 t/m 2009 een bedrag van ongeveer E 22,7 mln. uitgetrokken. Dit geld wordt gereserveerd voor (bijdragen aan) de voortzetting van het lopende stadsvernieuwingsbeleid en aan overige prioriteiten uit het Delfts Ontwikkelingsprogramma 2005-2015 (DOP2), voor zover deze niet via andere dekkingsbronnen kunnen worden gefinancierd. Het DOP heeft als doel de 'verbetering van het woon-, leef- en werkklimaat in Delft'. Het gaat in het kader van de ISV Meerjarenraming alleen om fysieke investeringen voor stedelijke vernieuwing.