Ingezonden persbericht


persinformatie

Spoelen 2-gaats plantentrays

Sivepo heeft besloten tot een proeftraject waarin het complete landelijke bestand 2-gaats plantentrays eenmaal gespoeld zal worden. Het meermalige plantenfust wordt, in tegenstelling tot het meermalige bloemenfust, niet gespoeld. De 2-gaats plantentrays, fc702 en fc732, zijn echter sterk vervuild. In deze trays zijn geen ontwateringgaten aangebracht, waardoor er in verhouding veel grond in de trays achter blijft. Per 1 januari 2006 zal er schoon fust worden uitgegeven.

De complete voorraad fc702 en fc732 zal éénmaal gewassen worden. Het wassen van de complete voorraad zal naar verwachting ruim 10 weken in beslag nemen. Inmiddels is hiermee gestart. De trays worden gewassen door een extern spoelbedrijf. Sivepo organiseert de transporten van en naar dit spoelbedrijf.

Vanaf 1 januari 2006 zal er op elke veiling schoon fust uitgegeven worden. Aangezien er maar éénmaal gewassen wordt, is het mogelijk dat het fust in de loop van het jaar weer vervuild raakt. Om te bepalen of het spoelen van het plantenfust al dan niet geslaagd is, zullen de grootste jaarrond- én piekgebruikers van de VBA en Flora Holland benaderd worden. In de uiteindelijke evaluatie van deze proef zullen a) de waskosten, en b) de ervaringen van de gebruikers meegenomen worden.

Het huurtarief van de betreffende plantentrays zal vooralsnog niet wijzigen.


- einde persinformatie -



Ingezonden persbericht