Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/12/05)

OOSTERHOUT NB, 8 december 2005

Man overloopt inbrekers; inbrekers ontkomen met auto slachtoffer

MADE: Een bewoner van een woning in de Stationsstraat heeft in de nacht van woensdag 7 december op donderdag 8 december omstreeks 04.45 uur twee inbrekers overlopen. De man hoorde het alarm van zijn woning afgaan en trof beneden de twee mannen aan. Ze probeerden te ontkomen, waarna er een worsteling ontstond tussen de 37-jarige bewoner en één van de inbrekers. De ander was ondertussen in de auto van het slachtoffer gestapt, die op de oprit van de woning stond. De tweede inbreker wist zich los te maken en stapte eveneens in de auto. Het slachtoffer probeerde nog te verhinderen dat het tweetal er met zijn auto vandoor ging, maar dit mislukte. Het tweetal ging er met de grijze Mercedes Benz, voorzien van het kenteken 25-NH-FB, vandoor in de richting van Geertruidenberg. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar dit incident en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Politie treft ontmantelde hennepkwekerij aan op zolder woning

SPRANG-CAPELLE: Politiemensen stelden woensdag 7 december een onderzoek in een woning in de Van Raveschotstraat in. De reden voor het onderzoek waren klachten over stank. Op de zolder van de woning trof de politie een ontmantelde hennepkwekerij aan. Er stonden geen planten meer op zolder, wel waren de voor de kweek benodigde goederen, zoals lampen en trafos nog aanwezig. De 34-jarige bewoner van het pand heeft een verklaring afgelegd.

Fietster gewond na aanrijding

DONGEN: Donderdag 8 december omstreeks 11.30 uur vond op de kruising van de Hoge Ham en de St. Josephstraat een aanrijding plaats, waarbij een 69-jarige vrouw uit Dongen gewond raakte. Een 69-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel zag de Dongense, die op de fiets was, op de kruising over het hoofd en reed haar aan. De Dongense is per ambulance met in ieder geval een gebroken been naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Winkeldievegges aangehouden

DONGEN: Personeel van een schoenenwinkel aan de Hoge Ham heeft donderdag 8 december rond 10.30 uur een 48-jarige vrouw uit Dongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd enkele kledingstukken weg te nemen, maar werd betrapt. Ze is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bekende de diefstal te hebben gepleegd en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 220,-, die ze betaalde. Daarna is ze weer in vrijheid gesteld.

KAATSHEUVEL: Personeel van een supermarkt in de Poolsestraat heeft donderdag 8 december omstreeks 13.00 uur een 41-jarige vrouw uit Kaatsheuvel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een fles drank ter waarde van EUR 2,99 weg te nemen. Ze is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bekende de diefstal te hebben gepleegd en is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden. De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij of zij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij of zij bij verstek worden veroordeeld.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft woensdag 7 december een verkeerscontrole gehouden in de Bolkensteeg. Vierentwintig automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 91 km/uur, terwijl in de Bolkensteeg een maximumsnelheid van 50 km/uur. Vier automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze hun autogordel niet om hadden. Tot slot kreeg één automobilist een bekeuring, omdat de APK van zijn auto verlopen was.

RIJEN: De politie heeft woensdag 7 december snelheidscontroles gehouden op de Statenlaan, in de Julianastraat en op de Nassaulaan. Op deze drie locaties geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Op de Statenlaan controleerde de politie 145 passanten, van wie er 12 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur. In de Julianastraat reden 33 van de 747 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 75 km/uur. Op de Nassaulaan controleerde de politie 655 passanten, van wie er 22 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 km/uur.

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft woensdag 7 december op diverse plaatsen in Raamsdonksveer verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 11 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor niet-handsfree bellen,
1 voor rijden in een geslotenverklaring, 4 voor rijden zonder geldige APK, 1 voor rijden over de vluchtstrook, 2 voor rijden zonder geldige verzekering en 1 voor het hebben van een radardetector.

Woninginbraken

SLEEUWIJK / MEEUWEN / WIJK EN AALBURG: Woensdag is ingebroken in vier woningen in het Land van Heusden en Altena. Het betreft een woning in de Jan van Arkelstraat in Sleeuwijk, de Van Buurenstraat in Meeuwen en twee woningen in de Aalburgsestraat in Wijk en Aalburg. In Sleeuwijk ontdekten de bewoners de inbraak woensdagavond net na
18.30 uur. Er was een deur opengebroken om binnen te komen. Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt.
In Meeuwen vond de inbraak plaats tussen 19.30 uur en 21.40 uur. Hier bleek een achterdeur te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit sieraden.
In Wijk en Aalburg kregen twee naast elkaar gelegen woningen ongewenst bezoek. In beide gevallen werd een deur geforceerd en in beide gevallen werden sieraden buitgemaakt. Eén van de bewoners heeft de inbrekers overlopen, toen hij omstreeks 22.15 uur thuiskwam. Het betrof drie jonge mannen.
De politie heeft de inbraken in onderzoek en doet onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

MADE: Tussen woensdag 7 december 23.00 uur en donderdag 8 december
06.30 uur is ingebroken in een woning in de Romboutsstraat. De keukendeur bleek geforceerd te zijn, waarna er onder andere een televisie en een mobiele telefoon werden weggenomen uit de woning.

Bedrijfsinbraak
WAALWIJK: Tussen woensdag 7 december 17.00 uur en donderdag 8 december
01.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Zanddonkweg. Er bleek een rolluik vernield te zijn, waarna ook het raam vernield werd. Uit het pand werd een geldkistje weggenomen.

RIJEN: Woensdagavond 7 december bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand in de Hoofdstraat. Er was een ruit vernield om binnen te komen. De buit bestond uit een computerkast, -scherm en toetsenbord.

Politie team Oosterhout rolt vier hennepkwekerijen op

OOSTERHOUT: Politiemensen van het team Oosterhout hebben donderdag 8 december vier hennepkwekerijen ontmanteld. Het ging om kwekerijen in woningen aan de Vondellaan, Anton Wachterstraat en de Professor Beelhoek en in de schuur van een woning in de Doctor Poelsstraat. De politie stelde de onderzoeken naar de kwekerijen in na klachten van omwonenden, tips of meldingen via Meld Misdaad Anoniem. In de woning aan de Vondellaan trof de politie op de zolder een hennepkwekerij, bestaand uit 180 planten, aan. In de Anton Wachterstraat was de hennepkwekerij eveneens gevestigd op de zolder. Het betrof hier een kwekerij van 164 planten.
In beide gevallen verhoort de politie de bewoners van de woningen, van wie de identiteit bij de politie bekend is, op een later tijdstip. In de woning aan de Professor Beelhoek trof de politie drie hennepkwekerijen aan, twee in slaapkamers op de eerste etage van de woning en één op de zolder. In totaal ging het om 215 planten en 6 stekjes. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij danwel de bewoners van het pand.
In de schuur van een woning in de Doctor Poelsstraat trof de politie een ruimte aan die was ingericht als hennepkwekerij en een ruimte die was ingericht als drogerij. In de kwekerij stonden 75 potten, waarin hennepplanten hadden gezeten. De planten waren al geknipt en lagen te drogen in de drogerij. Bovendien stonden er 85 nieuwe stekken in de schuur.
In de drogerij lag in totaal 2,9 kilo gedroogde hennep. De 52-jarige bewoner van het pand heeft een verklaring afgelegd.
Energiebedrijf Essent stelde in alle gevallen vast dat de voor de kwekerijen benodigde stroom illegaal is verkregen. Essent zal aangifte doen van diefstal van stroom.
Alle hennepplanten alsmede de diverse groeiapparatuur is in beslag genomen en vernietigd.

Auteur: Leonie van Ooijen