Politie Drenthe

Veel automobilisten zonder gordel

Assen 08-12-2005

Controleurs van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" hebben donderdag tijdens een speciale gordelcontroledag op diverse locaties in Hoogeveen en Meppel 56 automobilisten bekeurd.

Opvallend was dat, ondanks de actie Goochem het Gordeldier en veel media-aandacht toch nog 16 automobilisten kinderen in de auto vervoerden die niet in de gordel zaten. Eigenlijk onvoorstelbaar dat je als ouders zo roekeloos met je kinderen omgaat. De agenten troffen zelfs een kind aan dat op de grond voor de voorstoel zat. Hoewel de actie een algemeen karakter had was de aandacht tussen half twaalf en half twee gericht op het halen en brengen van schoolkinderen. De actie is ondersteund door een promotieteam van 3VO.

Boete verhoogd

Nog even afgezien van het feit dat het vanwege de persoonlijke veiligheid natuurlijk onverstandig is om als chauffeur of passagier zonder gordel in een rijdende auto te zitten is het ook nog een keer zo dat het niet dragen van de autogordel flink in de papieren kan lopen. Zowel de chauffeur als de inzittende zijn persoonlijk verantwoordelijk. Tot en met 31 december is de boete 45 euro. Per 1 januari van het volgend jaar betaal je maar liefst 75 euro per overtreding; sneu geld.

Controles "Boetegeld = Sneu Geld" komende week.

De komende week staan bij verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 9 december is er een snelheidscontrole op de Boekweitlaan, de Patrijslaan en Het Haagje in Hoogeveen

Zaterdag 10 december staat de radar op de A28 tussen Assen en Groningen. Beide richtingen worden meegenomen.

Zondag 11 december wordt er met de lasergun op snelheid gecontroleerd in Emmen en omgeving.

Maandag 12 december staat de radarauto op diverse locaties tussen Dieverbrug en Vledder.

Dinsdag 13 december is er een snelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en op de N371 in Hoogersmilde.

Woensdag 14 december wordt er in Meppel gecontroleerd het rijden door rood en de draagplicht van de autogordel.

Donderdag 15 december is er een snelheidscontrole op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op de N386 tussen Peize en De Groeve.

Boetegeld = Sneu Geld

Voorkom dat u moet betalen

Alles over handhaving op www.verkeershandhaving.nl