Politie Limburg-Zuid

Datum: donderdag 8 december 2005

Opmerkingen: SPOED

Heerlen; 19-jarige vrouw vermist

Politie Limburg Zuid is dringend op zoek naar een 19-jarige vrouw uit Heerlen die sinds woensdag 7 december wordt vermist. De vrouw, die lijdt aan het borderline syndroom en van wie bekent is dat zij zichzelf lichamelijk letsel kan toedienen, blijkt ook suïcidaal te zijn.

Het gaat om de 19-jarige Mieke Kleijne uit Heerlen. Zij heeft gisteren rond 11.30 uur het huis verlaten, waarbij zij op haar fiets is vertrokken. Deze fiets is later bij het treinstation in Heerlen aangetroffen. Op camerabeelden is te zien dat Mieke daar vervolgens rond 11.45 uur een treinkaartje heeft gekocht, maar helaas valt niet te achterhalen wat de bestemming is. Wel is op de beelden te zien dat zij rond 11.55 uur richting het perron is gelopen. Mieke is 1.78 meter lang, heeft bruine ogen en roodbruin haar. Zij droeg bij haar verdwijning een geelrood gevlamd wijde broek (katoen) en een antracietgrijze jas. Verder is Mieke te herkenning aan een piercing in haar rechterneusvleugel en heeft zij een staafje met een oranje bolletje in haar rechteroor.

Mensen, die haar mogelijk na gistermorgen 11.30 uur hebben gezien, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen via het telefoonnummer 0900 8844.

(een foto van Mieke Kleijne is verkrijgbaar)

Aanvulling 21:29 uur

Onder verwijzing naar mijn zojuist verstuurde persbericht (met foto) over de vermiste 19-jarige vrouw, stuur ik u hierbij aanvullende informatie m.b.t. haar mogelijke bestemming.

AANVULLING: Zojuist is bekend geworden dat de 19-jarige vrouw gisteren (7 december) om 11:57 uur op de Intercity richting Amsterdam is gestapt. Niet bekend is waar zij is uitgestapt, dus de mogelijkheid bestaat dat zij bijvoorbeeld al in Sittard heeft verlaten, of op een andere halteplaats op het traject Heerlen-Amsterdam.