Razende Robot Reproter


Door! Dance in Nederland

Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland.
Door! - Dance in Nederland is het eerste boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt. Is de dj iemand die plaatjes draait of is hij God? Is dance de nieuwe flowerpower? Hoe vind je gevoel in elektronische muziek? Is XTC een wondermiddel? Waar en hoe is house eigenlijk ontstaan? Is dance a-politiek? Hoe kan het dat iets wat begon in ranzige oude loodsen uitgroeide tot miljoenenbusiness? Door! zoekt de antwoorden op deze vragen.

Door een reeks interviews met organisatoren (Dance Valley, ID&T, Awakenings, Ted Langenbach, Las Palmas), journalisten (Gert van Veen, Tom Engelshoven, Wessel van Diepen), dj's en producenten (Tiësto, Secret Cinema, Paul Elstak, Dana, Ferry Corsten, Joost van Bellen, Michel de Hey), een aantal wetenschappers en uiteraard de dansers zelf, geeft dit boek een compleet beeld van de geschiedenis, heden en toekomst van dance in Nederland, van boven in de ArenA tot diep onder de grond.

Arne van Terphoven (1981) en Toon Beemsterboer (1980) studeerden samen journalistiek in Utrecht.
` Door` - Dance in Nederland is hun debuut.

Wegens succes een nieuwe uitgave
Het boek Door! is inmiddels ook in paperback te verkrijgen voor maar EUR 12,50
ISBN 90 254 2694 8
Dus bestel snel het boek voordat het weer uitverkocht is..........