3 e persbericht van donderdag 8 december 2005

Eindhoven 08-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding ongewenste vreemdeling

Donderdagochtend omstreeks 9.50 uur heeft de politie in de Cavallilaan een 34-jarige man met Marokkaanse nationaliteit aangehouden. De man kon zich niet legitimeren. Hij stond geregistreerd als ongewenst vreemdeling. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na uitschelden agenten

Tijdens een fietsverlichtingscontrole op de Stratumsedijk is om 18.50 uur een 35-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij kreeg een stopteken omdat hij geen fietsverlichting had. Bij het afstappen gooide hij uit woede zijn fiets tegen een van de agenten en begon hij de agenten uit te schelden. Ondanks verzoeken om daarmee op te houden, bleef hij daarmee doorgaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 26 verkeersboetes

Tijdens een algemene verkeerscontrole in de Tongelresestraat zijn donderdagmiddag tussen 14.45 en 16.45 uur 26 boetes geschreven. Boetes waren er voor het niet dragen van de gordel (20), voor te hard rijden (3), geen rijbewijs bij zich (1) en niet handsfree bellen (2).

Eindhoven: Drie aanhoudingen voor negeren stopteken en illegaal vuurwerk

Bij een alcoholcontrole in de Tongelresestraat zijn donderdagavond omstreeks 19.40 uur drie Eindhovenaren van 33, 35 en 43 jaar aangehouden. Dat gebeurde nadat ze met hun auto een stopteken voor een alcoholcontrole negeerden en vervolgens via de Goorstraat wegreden. De politie wist hen uiteindelijk in de Parklaan aan te houden. In de wagen werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor tanken zonder te betalen

Tijdens een controle in de Generaal Bothastraat is donderdagavond een 38-jarige man buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van het tanken zonder te betalen en het dumpen van vuilniszakken met hennepafval. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een 22-jarige bestuurder uit Helmond moest donderdagavond omstreeks 19.55 uur zijn rijbewijs aan de politie afgeven. Dat gebeurde nadat hij te hard had gereden over de Europaweg en hier door de politie werd staande gehouden. Na correctie stond de km-teller op 128, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 70 km/u.

Geldrop: dertienmaal door rood rijden

Tijdens een verkeerscontrole donderdagmiddag op het Bogardeind reden dertien voertuigen door rood. De eigenaars van de voertuigen krijgen hiervoor een boete.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Meester Pankenstraat reden donderdag tussen 16.20 en 18.00 uur van de 829 voertuigen in totaal 49 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Luikerweg zijn donderdag tussen 8.20 en 14.18 uur 3.030 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 67 voertuigen reden te hard. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.