Persbericht


Amersfoort/Rijswijk, 8 december 2005


DHV neemt onderzoeksbureau Traffic Test over van CBR


Het internationale advies- en ingenieursbureau DHV heeft per 1 december onderzoeksbureau Traffic Test uit Veenendaal overgenomen van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).


Het CBR heeft met de verkoop het besluit van verkeersminister Peijs uitgevoerd dat alle private activiteiten beëindigd moeten worden. De minister vindt het risico van vermenging van commerciële en overheidsactiviteiten ongewenst. De organisatie is nu weer uitsluitend belast met publieke taken en wordt uitgebouwd tot hét exameninstituut voor mobiliteit in Nederland.


Versterking

De overname betekent voor DHV een versterking van de positie op de mobiliteitsmarkt. Traffic Test is actief op het raakvlak van mens, beleid en verkeer en vervoer. Kennis over de menselijke factor bij mobiliteitsoplossingen staat centraal. Daarmee wordt de totale keten van visie en beleidsontwikkeling tot en met de beïnvloeding en reacties van weggebruikers, reizigers en andere doelgroepen in het verkeer gediend.

Het oplossen van complexe mobiliteitsvraagstukken vergt inzicht in de werking van het mobiliteitssysteem in al zijn facetten, inclusief het begrijpen en voorspellen van de reactie van de gebruiker. Door de consultancy van DHV uit te breiden met de expertise van Traffic Test, wordt opdrachtgevers in de nationale en internationale mobiliteitsmarkt een breder dienstenpakket geboden.


Notitie voor de redactie:

In de bijlage vindt u de profielen van de drie organisaties die bij de overname betrokken zijn.


Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):

DHV/Traffic Test: Heleen Weijkamp, Communications, telefoon 033-4682015 of 06-52018711.

CBR: : Hans Fontijn, Hoofd In- en Externe Betrekkingen,

tel. 070-3988170 of 06-55140810


Bijlage


Profiel DHV

DHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt in de markten mobiliteit, bouw en Industrie, water, luchthavens en ruimtelijke inrichting en milieu.

Ruim 3.800 professionals werken vanuit een maatschappelijke betrokkenheid aan innovatieve concepten op het gebied van consultancy en engineering. Wereldwijd is erkende expertise via een hecht kennisnetwerk beschikbaar voor klanten in de publieke en de private sector.
De diensten omvatten: management consultancy, adviesdiensten, ontwerp en engineering, project-, contract- en exploitatiemanagement.

Kijk voor meer informatie op www.dhv.nl.


Profiel Traffic Test

Traffic Test is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van verkeer en vervoer. Door inzichten uit de gedragskunde, beleidskunde en verkeerskunde te combineren, doet het bureau onderzoek en geeft beleidsadviezen. Traffic Test implementeert ook adviezen en biedt ondersteuning op het gebied van procesmanagement. De opdrachtgevers zijn voornamelijk organisaties die opereren op het raakvlak van mens, beleid en verkeer en vervoer.

Kijk voor meer informatie op www.traffictest.nl.


Profiel CBR

Het CBR is hét exameninstituut voor verkeersveiligheid, transport en logistiek. Ruim duizend medewerkers beoordelen, verspreid over het land, de rijvaardigheid, medische geschiktheid en vakbekwaamheid van aanstaande en ervaren chauffeurs. Het CBR examineert voor het weg-, het water- en het luchtverkeer. Jaarlijks neemt de organisatie ruim een miljoen examens af en beoordeelt bij een half miljoen bestuurders de medische geschiktheid. Daarnaast helpt het CBR minder valide bestuurders om verantwoord aan het verkeer deel te nemen en onderzoekt het de geschiktheid van bestuurders die zich onverantwoord hebben gedragen.

Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl.