Ingezonden persbericht

Eerste certificaten Event Security Officer uitgereikt

ROTTERDAM, 20051208 -- Tijdens het seminar "Evenement en Veiligheid" zijn afgelopen donderdag de eerste diploma's uitgereikt aan geslaagden voor de nieuwe opleiding Event Security Officer. Deze kandidaten hebben na een intensieve theorie- en praktijktraining genoeg kennis en vaardigheden om op evenementen als evenementenbeveiliger te worden ingezet.


SVPB-secretaris Ad van de Boogert en VBE-voorzitter Bert van Horck reikten de certificaten uit aan Claudia van der Have, Mark Pouw en Jan Arendsen. Allen spraken hun tevredenheid uit over de gevolgde opleiding.

De VBE (de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen) en het Opleidingsfonds SOEB hebben in het afgelopen jaar deze opleiding ontwikkeld, in nauwe samenwerking met kenniscentrum ECABO en examenorganisatie SVPB. Een nieuw stuk theorie werd geschreven en een doelgerichte praktijkperiode werd gerealiseerd.

De geslaagden kunnen gaan werken in de evenementenbeveiligingsbranche, een steeds verder groeiende branche met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beveiligen van evenementen. Daarbij moet gedacht worden aan het inschatten van risico's rondom een evenement en het bieden van een passende oplossing daarvoor. Het inzetten van evenementenbeveiligers, die mede namens de organisatie gastheer zijn op het evenement, is het gevolg.

De zojuist geslaagden zijn in het voorjaar van 2005 met hun opleiding begonnen en konden eind november hun praktijkperiode afronden.

Meer informatie over de opleiding vindt u op www.soeb.nl . U kunt mailen naar info@soeb.nl