AO uitgave over het leven als straatkind op de Filippijnen

Welkom in het land met de mooiste stranden, de meest gastvrije mensen en een geweldige omgeving. Dit lijkt wel een openingszin van een reisbrochure met aanbiedingen voor een zonnige en zorgeloze vakantie. De Filippijnen zijn inderdaad een geliefd vakantieoord, maar helaas is er ook een andere kant. Op de Filippijnen bestaat een schril contrast tussen de rijke elite en het overgrote arme deel van de bevolking. De meerderheid van de Filippijnse bevolking leeft onder de armoedegrens. De nieuwste uitgave van AO gaat vooral over deze kant van de medaille.


Het AO geeft een beeld van het leven van de arme meerderheid van de bevolking op de Filippijnen, het leven in sloppenwijken en het leven van straatkinderen. Er wordt kennis gemaakt met het land en de politieke situatie, maar vooral ook met de problematiek van de straatkinderen. Speciale aandacht wordt besteed aan de slechte onderwijssituatie op de Filippijnen en de millenniumdoelen. Eén van deze doelen is dat in 2015 alle kinderen goed basisonderwijs moeten volgen en afmaken.


De auteur van deze uitgave, Mieke Gelderloos is bestuurslid van Stichting Kalinga. Deze stichting steunt projecten die gericht zijn op lange termijn hulp aan de (straat)kinderen van de Payatas vuilnisbelt in Manilla en hun ouders. Het betreft onderwijsprojecten die de vicieuze armoede cirkel waarin de mensen zich bevinden (helpen) doorbreken.


De manager van AO Uitgeverij, Ronald Buitenhuis, heeft het eerste exemplaar van de uitgave dinsdag 6 december overhandigd aan de ambassadeur van de Filippijnen in Den Haag.


Het AO 'Buhay! Leven als straatkind op de Filippijnen' (ISBN 90-8587-019-4) is te bestellen voor ¤ 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via de website: www.actueleonderwerpen.nl of bel 0320-286962. De uitgave is ook via de boekhandel te bestellen. Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


Bestel nu ook bij AO Uitgeverij 'Waarom het regent en andere Filippijnse kinderverhalen', 'Oosters culinair: De Filippijnen', 'Jeepney Blues: Filippijnse verhalen van een ontwikkelingswerker' en 'Vrouwen verhalen: Hoe Filippijnse vrouwen overleven'.


Eerder verschenen boekjes in dezelfde categorie zijn o.a.: AO 2126 'Verdwijnende dictaturen' en AO 2477 'Straatkinderen'.


klik hier om dit plaatje te downloaden voor publicatie


ISBN 90-8587-019-4

Klik hier om het boekje te bestellen of het plaatje te downloaden (vrij voor publicatie). Voor webmasters is er een AO-partnerprogramma.


De manager van AO Uitgeverij, Ronald Buitenhuis overhandigt het AO 'Buhay! Leven als straatkind op de Filippijnen' aan de Filippijnse ambassadeur in Den Haag.

klik hier om dit plaatje te downloaden voor publicatie


Uitgeverij AO (Actuele Onderwerpen) B.V.

Uitgeverij AO brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een verassend en actueel onderwerp.


Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl