Zoom.in en Telfort met eerste site geïntegreerd video- en tekst nieuws

AMSTERDAM, 20051208 -- Mensen gebruiken hun mobiele telefoon of PDA steeds meer als mediacentre. Ze bellen, lezen e-mail, kijken video en lezen nieuws via hun mobiel. Met de komst van steeds snellere netwerken als EDGE en UMTS en het groeiende aantal gebruikers van multimedia toestellen, kan ook de nieuwsvoorziening niet achter blijven.


Vanuit die gedachte hebben Zoom.in en Telfort op Telfort Spot (de mobiele internetsite van Telfort) de eerste site ontwikkeld met daarop geïntegreerd video- en tekst nieuws. Deze site wordt onder de merknaam Nieuws.nl gebracht en is te zien door de abonnees voor mobiele telefoon van Telfort. Een artikel met tekst, foto en een korte nieuwsclip. Het is op internet al gemeengoed, maar internet voor mobiel tot nu toe nog niet. Zo kun je lezen over het Nederlands voetbalelftal en op dezelfde pagina beelden zien van de training, of het laatste nieuws in binnen- en buitenland.

Telfort ziet deze site als een extra service aan haar klanten. Het gebruik van de site is gratis en het downloaden van een video kost ¤ 0,55 per item. Dit is exclusief de kosten voor dataverkeer. De verwachting is dat binnen een half jaar 25.000 bezoekers per maand deze nieuwe Nieuws.nl-service gaan gebruiken.

Zoom.in en Telfort Spot maken voor hun multimediale site gebruik van de teksten van persbureau Novum Nieuws, het jongste en meest multimediale persbureau van Nederland en de video's van Zoom.in, de grootse online videonieuws-provider van Europa en in Nederland bekend van oa. Telegraaf.nl, MSN en uiteraard Nieuws.nl