NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Make a Difference Day koninklijk evenement

Nederland in de ban van vrijwilligerswerk op 9 en 10 december Koninklijk tintje voor Make a Difference Day

Minimaal 20.000 Nederlanders die de handen uit de mouwen steken en iets doen voor anderen en de samenleving. Dat is Make a Difference Day (MADD)! Op 9 en 10 december 2005 toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken. Iedereen doet mee: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en -centrales. 2005 is een jaar met een zilveren randje want MADD is één van de activiteiten van het landelijke programma van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

Tijdens MADD toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken door zich op één of twee dagen vrijwillig in te zetten. Dit is de kans om daadwerkelijk te werken aan verbetering van de leefomgeving. In Engeland en Amerika wordt MADD al langer met veel succes georganiseerd. In 2004 zetten in het Verenigd Koninkrijk op één dag maar liefst 87.000 mensen zich actief vrijwillig in door samen de handen uit de mouwen te steken en zo iets te doen voor anderen. En ook bekende (televisie-)persoonlijkheden verbinden hier graag hun naam aan.

Hoe werkt MADD?

Kan het buurthuis een likje verf gebruiken? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep? Is het tijd voor een straatkrant waarin de bewoners zich aan elkaar voorstellen? Kan het dierenasiel helpende handen gebruiken? Iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken, kan vanaf september zijn activiteit aanmelden op www.makeadifferenceday.nl. Alleen of samen, bijvoorbeeld met sportvrienden, een groep collega's of wat klasgenoten. Bezoekers van de site kunnen zien welke activiteiten er in hun regio plaatsvinden en zich voor een klus aanmelden. De website brengt partijen met elkaar in contact, voorziet iedereen van ideeën, levert draaiboeken en voorbeeldpersberichten en biedt een landelijk overzicht van alle activiteiten.

MADD vindt vooral lokaal plaats. Maar verspreid door het land worden ook verschillende grote, landelijke publieksevenementen georganiseerd. Meer informatie hierover is medio 2005 bekend.

MADD en het 25-jarig regeringsjubileum

MADD maakt de rijkdom van de samenleving zichtbaar en biedt een keur aan ontmoetingsmogelijkheden, één van de doelstellingen van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Met de jaarlijkse uitreiking van 'Complimenten', dé vrijwilligersprijzen in Nederland, worden op 10 december de projecten en vrijwilligers nog eens beloond en staat vrijwillige inzet opnieuw breed in de schijnwerpers.

Organisatoren en partners

MADD wordt georganiseerd door CIVIQ, instituut vrijwillige inzet, in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV). Zie ook www.civiq.nl en www.nov.nl. Partners van MADD zijn VSBfonds, Rabobank en Vereniging Nederlandse Gemeenten. Verschillende landelijke vrijwilligersorganisaties zoals NUSO, Leger de Heils, Scouting Nederland, NOCNSF, de Zonnebloem, Humanitas, 3VO en Het Nederlandse Rode Kruis hebben al aangegeven mee te werken aan MADD. Evenals bedrijven als Fortis, KPMG, Rabobank en communicatiebureau the WAT-GROUP.

/////////////////////Einde
bericht////////////////////////////////////////

Meer informatie via www.makeadifferenceday.nl, Narda Berendse (nberendse@civiq.nl) of Nienke van Helden (nvhelden@civiq.nl), tel 030 7509000. Bij hen kunt u ook een folder opvragen. Meer informatie over het zilveren regeringsjubileum Koningin Beatrix treft u aan op www.25jaarkoninginbeatrix.nl


07 apr 05 17:30