Gemeente Bleiswijk


Heel nederland maatschappelijk betrokken!

Op 9 en 10 december 2005 toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken! Tienduizenden Nederlanders zetten zich actief vrijwillig in door de handen uit de mouwen te steken en zo iets te doen voor anderen. Individuen, groepen en scholen, vrijwilligersorganisaties, Oranjeverenigingen, gemeenten en bedrijven; samen maken ze het verschil!

Vraag en aanbod
Via een vraag- en aanbodsysteem op de website van Make a Difference Day kan iedereen zien wat er 9 en 10 december in zijn of haar buurt te doen is. Organisaties en individuen kunnen activiteiten aanbieden. Belangstellenden kunnen zich vervolgens bij de contactpersoon aanmelden als vrijwilliger. Iedereen kan meedoen. Meer weten? Kijk dan ook bij www.makeadifferenceday.nl.
Make a Difference Day is een initiatief van CIVIQ, instituut vrijwillige inzet, en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV).

SPOED! Grote vrijwilligersklussen gezocht voor Wedden dat..? De NCRV is voor het programma Wedden Dat.?, dat op 8 december speciaal in het kader van Make a Difference Day wordt uitgezonden, op zoek naar een aantal grote vrijwilligersactiviteiten verspreid in het hele land waar in totaal zo'n 10.000 vrijwilligers op 9 en 10 december aan de slag kunnen.
Naast weddenschappen met bekende Nederlanders, gaat presentator Jos Brink namelijk een zaalweddenschap aan waarin hij stelt dat hij tenminste 10.000 vrijwilligers kan werven voor een aantal grote klussen tijdens MADD. Potentiële vrijwilligers kunnen zich tijdens de uitzending melden bij een telefoonpanel.
Een uitstekende manier voor organisaties, etc. om in the picture te komen én een klus gedaan te krijgen! Kan en wil uw organisatie een grote activiteit (voor 500-1000 vrijwilligers) bedenken én organiseren? Neem dan contact op met Marcel van Spronsen of Nienke van Helden van MADD, tel. 030-7509000, e-mail: vspronsen@civiq.nl of nvhelden@civiq.nl. Wij brengen u dan in contact met de NCRV. Meedoen levert interessante profileringsmogelijkheden op. De NCRV gaat namelijk ook ter plekke filmen en zendt een terugblik uit op 10 december.