Senternovem


9 december: startbijeenkomst Pabo-netwerk

Aanvangsdatum

09-12-2005

Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling en DHO organiseren samen de bijeenkomst: Startbijeenkomst Pabonetwerk duurzame ontwikkeling 9 december 2005 Rode Hoed in Amsterdam 13.30 tot 17.30 uur Officiele oprichting van het Pabonetwerk duurzame ontwikkeling. DHO werk in opdracht van het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling aan de voorbereiding van een netwerk voor duurzame ontwikkeling voor PABO's in Nederland. Wilt u zich aansluiten? Neem contact op met André de Hamer, a.dehamer@domstad.nl

Onderwijs is in beweging. Ontwikkeling van competenties, het nieuwe leren, systeem denken e.d. zijn elementen van deze veranderingen. Het onderwijs dient de basis te vormen van de kennisintensieve samenleving die we nastreven. De leraar vervult een spilfunctie hierin. De leraar van de toekomst, de leraar in opleiding, is hierbij een key factor for change. Deze nieuwe leraar kan immers al in de opleiding vernieuwingen meekrijgen, zodat deze voor de leraar de normaalste zaak van de wereld zijn.

Naast het verzorgen van goed onderwijs, wordt het onderwijsveld ook aangesproken op maatschappelijke verantwoordelijkheid. We hopen immers dat jonge mensen in opleiding, studenten en scholieren, de wereld van morgen nog beter maken dan die van vandaag. Sociale betrokkenheid, economische voorspoed, een schoon milieu en ruimte voor de natuur zijn hierbij uitgangspunten. Deze aspecten samen geven invulling aan het concept duurzame ontwikkeling.

PABOs in Nederland werken aan de duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Hetzij in de vorm van aparte modules, hetzij geïntegreerd in de visie op het onderwijs. Diverse PABOs werken hierbij samen om zodoende de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Kom naar de Rode Hoed om mee te werken aan het opzetten van een landelijk netwerk voor duurzame ontwikkeling in het onderwijs van PABOs.

Programma

13.30 14.00 Welkom met koffie en thee

14.00 14.10 Opening door de dagvoorzitter

14.10 14.30 Duurzame ontwikkeling; uitgangspunten, Lector Hans van Weenen, Hogeschool INHOLLAND

14.30 14.50 Wat bezielt ons? - Wat kan een PABO doen?, Karel Aardsem Voorzitter CvB, P.C. Hogeschool Marnix Academie.

15.00 17.00 Workshops

* Techniek en onderwijs

* Didactiek en kwaliteit

* Internationalisering

Per workshop wordt er gewerkt aan het opzetten van werkgroep die in 2006 op de genoemde themas discipline- en PABO overstijgend concrete activiteiten gaat ondernemen.

17.00 17.30 Plenaire afronding

Aanmelding

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen
naar esthervandermeer@dho.nl

Nadere info

DHO
020-525 62 37

Locatie

de rode hoed, Amsterdam

Toegangsprijs


-
Wijzigingsdatum | 08-11-2005