Landstede


Studenten organiseren sport en spel voor ouderen met MADD

De twee studenten gaan een spel- en sportactiviteit organiseren voor de bewoners van verzorgcentrum Seewende in Nunspeet en De Woonboerderij in Hulshorst. Bij dit sport- en spelproject op 9 december vragen ze de helpende hand van een aantal vrijwilligers.

De studenten Harm Schouten en Koos Dorst van de opleiding Sport & Bewegen kregen deze opdracht via het projectbureau van Landstede, Sport Eve, waar ze stage lopen.

Sport Eve organiseert projecten op het gebied van sport en spel voor verschillende doelgroepen zoals moeilijk lerende kinderen en ouderen.

Het is de eerste keer dat we met ouderen gaan werken. Om ons voor te bereiden zijn we al eens tijdens het activiteitenuurtje in Seewende geweest. Daar hebben meegedaan en verschillende bewoners ontmoet.

Het is leuk om te zien hoe deze mensen genieten. Naast sportief bezig zijn, speelt de gezelligheid ook zeker een grote rol, vertelt Koos Dorst.

Het is de bedoeling dat vrijwilligers die dag een handje gaan helpen. Ze gaan de activiteiten begeleiden en zorgen ervoor dat iedereen goed mee kan doen.

Het zijn oudere mensen en niet iedereen is even goed ter been. Persoonlijk kan ik altijd goed opschieten met oudere mensen en vind ik het altijd heel leuk en interessant als ze verhalen over vroeger vertellen, zegt Koos Dorst.

MADD
De sport- en spelactiviteit in Seewende valt onder het landelijke project Make a Difference Day (MADD). In heel Nederland kunnen mensen zich inschrijven voor vrijwilligersklussen. De klussen worden op 9 en 10 december uitgevoerd. MADD is één van de activiteiten van het landelijke programma van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

Aanmelden
Geïnteresseerden die mee willen doen op 9 december kunnen zich aanmelden bij SVN, telefoon: 0341-840341, e-mail: servicepuntvrijwilligers@chello.nl.

SVN is gevestigd aan de F.A. Molijnlaan 166 in Nunspeet. Op dinsdag- en donderdagochtend kunnen belangstellenden tussen 9.30 uur en 12.00 uur langskomen om informatie in te winnen.

Meer informatie SportEve

Meer informatie MADD