Gemeente Maastricht

Wij Maastricht

Maastricht versterkt op 9 december het vrijwilligerswerk en de mantelzorg. Dat gebeurt onder de noemer Wij Maastricht. Wij Maastricht zet de vrijwilliger, de mantelzorger, het bestuurslid, de teamcoach, de dirigent, de sporters, muzikanten, misdienaars, invalidenbegeleiders en andere maatjes, verkeersregelaars, mensen die taal- en computercursussen geven, de lijntrekkers op de sportvelden, de shirtjeswassers, de mensen van de Zonnebloem, buurtkaders, scoutingleiding en iedereen die zich op welke manier dan ook belangeloos inzet voor andere mensen, vereniging en buurt in de schijnwerpers. De hele dag door zijn er in en rond Centre Céramique activiteiten.

Het programma

9.00-14.00 uur: Wij Maastricht tour de force, creatief werkcollege voor vertegenwoordigers van steunorganisaties, gemeenten, provincie, welzijnsorganisaties, enzovoort. Nieuwe antwoorden voor sterk vrijwilligerswerk!
de Bonbonnière. Aanmelden via G. Stallenberg 043 350 31 37

14.00-17.00 uur: Wij Maastricht Spectaculair
Bedrijven en bestuurders actief aan de slag voor en met vrijwilligerswerk, demo's van vrijwilligers, Racing for Maastricht, start Hart Veilig Wonen Maastricht met een reanimatiecursus, acties voor nieuwe vrijwilligers.
Vrije inloop voor iedereen.
Centre Céramique, Plein 1992

13.00-17.00 uur: Wij Maastricht 100 koppels
Honderd mensen bezorgen honderd eenzame Maastrichtenaren een aangename middag in Winterland Maastricht. Het Servicepunt Vrijwilligers doet de organisatie, de cameraploegen van `Wedden dat' staan in de startblokken. Winterland Maastricht

17.00-18.00 uur: Wij Maastricht ontmoeting
Informele ontmoeting tussen bedrijven, organisaties, bestuurders en vrijwilligersorganisaties. Om er allemaal beter van te worden! Warm aanbevolen voor besturen en directies en besturen van verenigingen en vrijwilligersorganisaties.
Centre Céramique, Plein 1992

18.30 uur: Wij Maastricht Vrijwilligersprijs
Burgemeester Leers reikt de Vrijwilligersprijs 2005 uit aan een organisatie of activiteit en aan vrijwilligers. Supporters zijn van harte welkom!
Centre Céramique, Plein 1992

19.00-22.00 uur: Wij Maastricht Feest
Als afsluiting van de dag een feest voor sterk vrijwilligerswerk! Iedereen die het vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt, is welkom Centre Céramique, Plein 1992

Meer informatie: G. Stallenberg, telefoonnummer (043) 350 31 37.