Gemeente Bussum

Vrijwilligers gezocht voor dagbladproject


Bureau Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers om mee te werken aan het dagbladproject. Dit project wordt georganiseerd in het teken van Make a Difference Day (ofwel: MADD), dat op vrijdag 9 en zaterdag 10 december wordt gehouden. De bedoeling van het dagbladproject is dat krantenlezers hun uitgelezen krant doorgeven aan een ander.

Om dit contact te stimuleren, staan er tijdens de MADD-dagen op 9 en 10 december, vrijwilligers klaar om belangstellenden in te schrijven, de kranten in ontvangst te nemen en te verspreiden. Zaterdagmiddag 10 december vindt de inventarisatie plaats van vraag en aanbod, zodat de deelnemers van het dagbladproject voortaan onderling hun kranten kunnen brengen of halen. Voor deze klus worden dus nog mensen gezocht. Vrijwilligers kunnen zich voor de vrijdag en/of de zaterdag aanmelden bij Bureau Vrijwilligerswerk, tel. (035) 693 85 25 of per mail: mailto:bvw@bussum.welzijngooi.nl Het kan ook zijn dat u in uw eigen straat dit dagbladproject wilt organiseren. Ook dan kunt u zich aanmelden via bovenstaand telefoonnummer of emailadres.

MADD
Make a Difference Day zet de spotlights twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en wordt maatschappelijke betrokkenheid bevorderd. MADD wordt een jaarlijks terugkerend evenement. 2005 Is een bijzonder eerste jaar met een zilveren randje: Koningin Beatrix viert haar 25-jarig regeringsjubileum. MADD is uitgeroepen tot één van de officiële evenementen van dit jaar, omdat MADD de rijkdom van onze samenleving zichtbaar maakt en een keur aan ontmoetingsmogelijkheden biedt'. Het dagbladproject is maar één project van de vele initiatieven die worden genomen. Andere projecten kunt u vinden op de website http://www.makeadifferenceday.nl Het is zeker de moeite waard om deze site te bezoeken.