Gemeente Vlaardingen


Vrijwilliger voor één dag

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (vereniging NOV) organiseert dit jaar weer verschillende activiteiten. Zo kunt u uw handen uit de mouwen steken op 9 december of stemmen welke gemeente het beste vrijwilligersbeleid heeft.

Tijdens MADD (Make a difference day) steekt heel Nederland voor één dag vrijwillig de handen uit de mouwen. Doe ook mee! In Vlaardingen kunt u Amnesty International een dag helpen handtekeningen te verzamelen. Of wilt u liever eens kennis maken met vrijwilligerswerk bij de Scouting? In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis trakteert Zorggroep Waterweg Noord ouderen op een dagje uit. Daarbij kan de zorggroep uw helpende handen goed gebruiken! Ook bij aanloophuis De Groene Luiken kunt u de handen uit de mouwen steken, want daar zijn ze op zoek naar mensen die de binnenplaats op willen knappen. Meer informatie vindt u op www.makeadifferenceday.nl of neem contact op met de genoemde organisaties.

Gemeentencompliment

Vlaardingen is een van de tien gemeenten die zijn genomineerd voor Het GemeentenCompliment 2005. Een prijs van de vereniging NOV en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor de gemeente met het beste vrijwilligersbeleid. Er is ook een publieksprijs. U kunt uw stem tot uiterlijk 1 december uitbrengen, via www.nov.nl