Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht gemeenten Beek en Meerssen van vrijdag 25 november 2005

Rampenoefening Maastricht-Aachen Airport

In het kader van het Rampenbestrijdingsplan Maastricht Aachen Airport, afgekort RBP-MAA, zal op vrijdag 9 december 2005 een oefening plaatsvinden met de naam Mean-time. Het algemene doel van deze oefening is het testen van de rampenbestrijdingsorganisatie volgens het onlangs vernieuwde RBP-MAA, zowel op operationeel als op bestuurlijk niveau. De organisatie van de oefening bestaat uit vertegenwoordigers van alle deelnemende disciplines.

Op 1 maart 2005 is het geactualiseerde Rampenbestrijdingsplan MAA in werking getreden. Door de rampenoefening wil de oefenleiding zicht krijgen op 'blinde vlekken' in organisatie, inrichting, middelen en communicatie. Aan de oefening, die van 14.00-18.00 uur zal duren, nemen een groot aantal hulpverleners en figuranten deel, afkomstig van brandweer, politie, koninklijke marechaussee, ambulancediensten en de gemeenten Beek en Meerssen. Daarnaast zal de rol van de pers een belangrijk aandachtspunt vormen. Enkele leden van de pers zullen worden benaderd met het verzoek op actieve wijze aan de oefening mee te werken.

De burgemeester van Beek en de (loco-) burgemeester van Meerssen nemen zitting in het regionaal coördinatie centrum (locatie politiebureau Maastricht). Hier zal ter afronding van de oefening onder leiding van burgemeester Cremers van Beek een persconferentie plaatsvinden over het verloop van de oefening.