Gemeente Heerlen


1 november 2005

Routebeschrijving op uitvouwbaar posterformaat beschikbaar

73 kunstenaars nemen deel aan Parkstad Limburg Atelierroute

De al in 2003 geconstateerde groeiende belangstelling voor de open atelierdagen in Parkstad Limburg heeft zich doorgezet. Maar liefst 73 kunstenaars uit Parkstad Limburg, waarvan 34 kunstenaars uit Heerlen, stellen hun ateliers open voor het publiek tijdens de jongste editie van de Atelierroute. Tijdens de weekenden van 10 en 11, 17 en 18 december a.s., tussen 11.00 en 18.00 uur, kunt u genieten van een diversiteit aan kunstwerken. Aan de hand van een uitvouwbare poster waarop de deelnemende kunstenaars met hun atelier vermeld zijn, kunt u zelf uw route uitstippelen.

In een persoonlijke en bijzondere atmosfeer kunt u in de ateliers kennis maken met een grote diversiteit aan beeldende kunst. Op een ontspannen manier kunt u genieten van de kwaliteit van de tentoongestelde keramische objecten, schilderijen, tekeningen, glastechnieken, juweelontwerpen, houtobjecten, grafieken etc.

Voerendaalse wethouder Bressers opent atelierroute Op vrijdag 9 december vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom tijdens de opening van de Parkstad Limburg atelierroute 2005 in Kunstencentrum Signe, Willemstraat 91A te Heerlen. De wethouder cultuur van gemeente Voerendaal, dhr. H. Bressers zal de opening verrichten. In Signe kunt u ook tot en met 31 december 2005 een overzichtstentoonstelling zien van werk van de deelnemende kunstenaars. Hier is ook de uitvouwbare poster te krijgen. Deze kan ook worden afgehaald bij de verschillende Parkstad gemeenten, VVV, bibliotheken en een aantal culturele instellingen en horeca gelegenheden. Kijk voor informatie over de deelnemers op www.kunstencentrumsigne.nl

Kerststallen in etalages

Tot en met 6 januari 2006 sieren zeven kerststallen de winkelstraten van Heerlen op. Zij zijn ingericht door kunstenaars die zo een bijzondere bijdrage willen leveren aan de kerstsfeer van de binnenstad. Eigenaren hebben de etalages beschikbaar gesteld aan de kunstenaars, die allemaal een band met de stad hebben. Soms eigenzinnig, soms grappig, soms figuratief - met deze kerststallen presenteert zich de 'huiskamer van Parkstad' tijdens de Parkstad Atelierroute 2005 op een geheel eigen manier. Bijdragen zijn er van: Audrey van der Krogt, Dave de Leeuw, Huub de Bode, Femke Habets, Leida Wieland, Mike Kramer en Kunstenaarsinitiatief Diepzout (Paul Caron, Patrick Bolk, Raimond Heijthuijsen)

De kerststallen zijn te vinden in de Geleenstraat 13 en 40, de Dautzenbergstr. 49-51, de Oranje Naussaustraat 28, 34-36 en de Saroleastraat 72 en 78 - let op de poster!

Kerststal 2005 wordt in opdracht van de Stichting Promotie Evenementen Centrum (PEC) gerealiseerd door Arculeis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen, ING Bank Heerlen, Berden Mode en Wonen en Jongen Opticiens. Met dank aan de Stichting Centrummanagement Heerlen en Boek en Offermans Makelaars.