Gemeente Schiedam


Thema-avond over vluchtelingen en mensenrechten

De Stichting VluchtelingenWerk Schiedam bestaat dit jaar 25 jaar. In het kader hiervan vinden verschillende activiteiten plaats. Samen met de Openbare Bibliotheek Schiedam organiseert zij op vrijdag 9 december 2005 een Gesprek aan de Schie over Vluchtelingen en mensenrechten.

Twee artikelen uit de Universele Verklaring van de Rechten van de mens staan op deze bijeenkomst centraal. Dit zijn het recht op arbeid en vrije keuze van beroep en het recht op een volwaardige levensstandaard.

Het debat van dit Gesprek vindt o.a. plaats aan de hand van twee forumdiscussies. Hiervoor zijn een aantal gastsprekers uitgenodigd. Voor het forum over het recht op arbeid:

dhr. Saks Hira van het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen)

dhr.Siep Adolfs, hoofd BGS.

dhr. Gerbrand van Ommen, uitzendbureau Workchallenge.

Voor het forum over het recht op een volwaardige levensstandaard:

dhr. Ab Korsten, huisarts in de wijk Nieuwland

dhr. Loek Hentzen, voorzitter van SUAS (Stichting Uitgeprocedeerde Asielzoekers Schiedam)

dhr. Paul van Mansum, voorzitter van de Raad van Kerken

De presentatie van de avond is in handen van Herman Noordegraaf, voorzitter VluchtelingenWerk Schiedam.

Verder werken mee: Rob Verlinden van Emplooi (arbeidsbemiddeling voor vluchtelingen), Jan Bostelaar (Perspectief Schiedam) en journalist Kor Kegel.

Het Gesprek aan de Schie vindt plaats in Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1, Schiedam. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma om 19.30 uur. De toegang is vrij.

Voor meer informatie; Greet van Norde (bibliotheek) telefoon 2465724 en Maria Kluin (VluchtelingenWerk) telefoon 4700330.