Ingezonden persbericht


Benefietconcert in ClubBazart: Nairobi Noise

PERSBERICHT NAIROBI NOISE

Door: Hedde Meima / PR ClubBazart

Drie jaar geleden vertrokken twee Haagse studenten naar Nairobi. Kim Zwennes en Eva Hofman gingen in het kader van hun studie stage lopen in de krottenwijken van de Keniaanse hoofdstad. Ze kwamen er in aanraking met schrijnende armoede en onderzochten kleinschalige initiatieven die de situatie moesten verbeteren.

Deze initiatieven werden gesteund door de Nederlandse stichting Duara. Duara ondersteunt lokale initiatieven die de mensen in staat stellen zichzelf te redden. Vaak hebben de activiteiten tot doel om mensen specifieke beroepsvaardigheden bij te brengen, hun creativiteit te stimuleren of ze te helpen bij het ontsnappen aan sociaal beklemmende omstandigheden. In alle gevallen is zelfredzaamheid het einddoel.

Eenmaal terug in Nederland begon het normale leven weer voor Kim en Eva. Toch zijn er tijdens hun stage banden gesmeed die zich niet laten verbreken. Zo kunnen ze het lot van de mensen die ze hebben leren kennen in Kenia niet loslaten. Om hen vanuit hier te steunen, organiseren Kim en Eva op 9 december een benefietconcert in ClubBazart; Nairobi Noise, een nacht vol muziek voor het goede doel.

Tijdens Nairobi Noise spelen vier gevarieerde bands voor nop. Uit Nijmegen komt Je moeder. Deze band speelt een uiterst explosieve mix van funky metal, punk, reggae, ska en nederlandstalige hip hop. Het gaat goed met Je moeder, de band boekt het ene succes na het andere.

High treason maakt rechtgeaarde rock. Stevig en klassiek. Headmode uit Zeeland geeft het een swing. Deze jonge band speelt nummers met een duidelijke kop en staart, maar daar tussen in wil het nog wel eens naar onverwachtse kanten uitschieten. Detox tenslotte, speelt gruwelijke, meedogenloze, bij vlagen bloeddorstige, ranzige, smerige en weerzinwekkende hardcore. De avond wordt afgesloten door het Haagse DJ collectief BAF Soundsystem.

Het benefiet begint om 20:00 uur en kost 5 euro. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Stichting Duara. (www.duara.org)

ClubBazart
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag
T: 070 323 96 52
E: info@bazart.nl
W: www.bazart.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Hofman: 06 42105885