Muzieklab brabant

Dit is een origineel persbericht.

PERSBERICHT

Vijf jaar Muzieklab Brabant wordt gevierd met groot festival.

Muzieklab Brabant, het meest eigenwijze productiehuis in de Nederlandse muziek viert op vrijdag 9 december haar vijfjarig bestaan.

Een selectie van de beste projecten is te zien op Music For Pleasure. In de 3 zalen van
013 vinden op één avond 10 concerten plaats.
De avond wordt geopend met een All Star Playlab sessie met leden van onder andere Within Temptation en Zuco 103.
Klapstuk is de Soundclash op twee podia in één zaal tussen Roy Paci & Aretuska en de Nederlandse funky vocal jazz band DASH! van Maarten Ornstein. Dit alles onder leiding van scheidsrechter Wilfried de Jong.

Daarnaast presenteert Muzieklab voor het eerst in een grote zaal haar paradepaardje MASE, een revolutionair apparaat waarmee Acid Junkie Stefan Robbers de beats driedimensionaal door de ruimte laat golven. Het unieke surround geluid van MASE geeft de Dance een nieuwe dimensie. De bezoeker doet een geheel nieuwe danservaring op: AUDIO XTC. Volgens De Volkskrant is dit de toekomst van live dance muziek.

Rammelbluestrio Stuurbaard Bakkebaard komt meteen speciaal project met o.a. Rik van Iersel en Rene van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). Drillem + the Hey Mickey Mouse Motherfuckers presenteren The Ultimate Crossfading Chickrockpunkdance show. Verder zijn er optredens van de laptopband Dif:use (met o.a. Funckarma), Roomtone, Tom America, Amplified (Music for Speakers), en LoTeQ.

Het Muzieklab lustrum, getiteld Music For Pleasure, is een tribute aan Het Goede Idee. Want als muzikant met Een Goed Idee, kun je je in Brabant wenden tot Muzieklab, de werkplaats waar muzikanten hun droomprojecten kunnen uitvoeren. De afgelopen vijf jaar leverden veel van die Goede Ideeën een bijzondere en bonte reeks projecten en uitvoeringen op die varieerden van jazz tot pop en van actuele muziek tot Dance. Vaak vooruitstrevend, soms regelrecht vernieuwend, altijd verrassend!

Music For Pleasure (met o.a. Roy Paci, Stuurbaard Bakkebaard, Drillem)
013 - Tilburg
20.30-03.00 uur
Entree .5,-

Noot aan de redactie (