ISO 9001:2000

Home / Nieuws / Persberichten

Studenten bijten zich vast in de Gezondheids Battle

Op vrijdag 9 december vindt in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam de prijsuitreiking plaats van de Gezondheids Battle. De Gezondheids Battle is een studentenwedstrijd voor HBO/WO studenten uit heel Nederland en behandeld cases over gezondheidsthemas en ontwikkelingssamenwerking. Vanaf 10 oktober 2005 streden 64 studententeams uit Nederland om een plek in de vervolgrondes. Tijdens de prijsuitreiking op 9 december wachten de 28 overgebleven studententeams op de bekendmaking van het winnende studententeam. Het winnende team pakt begin 2006 de koffers, vliegt naar Kenia en bezoekt projecten van AMREF Flying Doctors!

Vanaf 10 oktober 2005 verdiepten studenten zich vier weken lang elke maandag in een nieuwe case. Elke case behandelde een ander gezondheidsthema die de studententeams op papier moesten uitwerken. Aan bod kwamen uiteenlopende themas zoals aids/hiv en reproductieve rechten. De cases waren fictief, maar wel gebaseerd op de realiteit. In de cases komen problemen in de gezondheidszorg aan bod die zich op verschillende plaatsen in de wereld voordoen.

Een voorronde, drie vervolgrondes
Het aantal aanmeldingen voor de Gezondheids Battle was overweldigend. Maar liefst 64 teams van uiteenlopende faculteiten en hogescholen uit het hele land hebben zich voor de Gezondheids Battle aangemeld. Na een voorronde plaatsten 27 teams zich voor de wedstrijdrondes waarbinnen drie cases werden behandeld. Per case hebben verschillende deskundigen een oordeel gegeven over de uitwerking. Bij de beoordeling werd door de jury vooral op inhoud, creativiteit en toepasbaarheid gelet. Hebben de studenten zich wel voldoende verdiept in het onderwerp en zijn ze realistisch in de haalbaarheid van de oplossingen?

Achtergrond
Het initiatief voor deze Gezondheids Battle ligt bij NCDO. NDCO organiseert in samenwerking met twintig Nederlandse organisaties de jaarlijkse campagne Kans op gezondheid. Met de Gezondheids Battle willen de deelnemende organisaties meer bekendheid geven aan de noodzaak voor wereldwijde gezondheidszorg. Met de Gezondheids Battle wil NCDO ook jongeren betrekken.

We nodigen u graag uit voor de prijsuitreiking van de Gezondheids Battle op vrijdag 9 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in collegezaal 5 van het AMC, Meidreef 9 in Amsterdam.