Gemeente Oss


6/12/2005 - Bedankavond vrijwilligers

De bedankavond voor de vrijwilligers van de gemeente Oss is dit jaar op vrijdag 9 december in theater de Lievekamp. De feestelijke avond bestaat uit het meezingconcert van Bas en Ralf en de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar 2005. De genomineerden voor deze titel zijn: Dick Roza, Wim van Dorst, Marja Vos-School, Ans Bouwmeester, Frans Bakker en Cees Peterbroers.

Meezingen
Tijdens de meezingavond worden liedjes -die iedereen kent- onder leiding van het duo Bas en Ralf en een live-band samen gezongen. Hiervoor krijgen alle bezoekers een leuk boekje waarin alle teksten staan afgedrukt. Met deze voorstelling zorgen zij voor een feest dat iedereen met hen mee kan vieren. Zingend halen zij vrolijke herinneringen op en, geholpen door het element humor, weten zij hele zalen tot meezingen te bewegen. Iedere keer weer is het een onweerstaanbaar feest.

Vrijwilliger van het jaar Tijdens deze gezellige en actieve meezingavond wordt ook de vrijwilliger van het jaar 2005 bekend gemaakt. In het verleden heeft de gemeente Oss de Gouden Oogappels uitgereikt tijdens het Vrijwilligers-gala. Degene die een Gouden Oogappel ontvingen, waren meteen genomineerd voor de titel `Vrijwilliger van het Jaar', die ook die avond werg gekozen. Dat is met ingang van dit jaar veranderd. Gedurende het hele jaar zijn zes Gouden Oogappels uitgereikt aan vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Op deze manier is er het hele jaar door aandacht voor de vrijwilligers in de gemeente Oss. De Oogappel is een gouden speld met een diamantje, in de vorm van een appel. Bij een Oogappel hoort een oorkonde én een cheque van EUR 250, die de vrijwilliger mag besteden aan een goed doel. Zo heeft de heer Dick Roza zijn geld besteed aan een hamsterrol voor De Korf in Megen. De heer Peterbroers besteed het bedrag aan de inrichting van een kinderhoekje in het bruin café van Hofstaete, een afdeling van Vita Nova.
Bij het uitreiken van de Oogappel hoort ook de Vrijwilligerstaart, waarmee de andere vrijwilligers van de organisatie ook een hart ondere de riem wordt gestoken voor hun inzet.

De Gouden Oogappel De Gouden Oogappel

Gouden Oogappels 2006
Voor het voordragen van vrijwilligers, die in aanmerking komen voor een Gouden Oogappel in 2006, willen wij graag gebruik maken van uw kennis en het netwerk van de wijk- en dorpsraden. Het comité `vrijwilliger van het jaar' wordt graag geïnformeerd over personen/organisaties die in aanmerking komen voor een Oogappel. U kunt dit doen door de naam van de persoon of organisatie mét een duidelijke omschrijving waarom deze kandidaat in aanmerking komt voor een oogappel, te mailen naar m.schouten@oss.nl. De voordracht wordt dan aan het comité voorgelegd worden en zij bepaalt aan wie de Oogappel wordt uitgereikt.