Gemeente De Marne


Opening Bedrijfsverzamelgebouw De Beurs in Winsum

Op vrijdag 9 december aanstaande vindt de officiële opening plaats van het bedrijfsverzamelgebouw De Beurs in Winsum. Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen, de heer J.G.M. Alders, zal de symbolische openingshandeling gaan verrichten.

De Beurs is gevestigd in het Transferiumgebied van Winsum en neemt een belangrijke rol in voor inwoners van de gemeenten Winsum, De Marne, Bedum en Eemsmond. Inwoners tot 65 jaar kunnen sinds juli dit jaar in dit gebouw terecht voor alle zaken met betrekking tot werk en inkomen.

De Beurs wordt vaak geassocieerd met de beursvloer waar kapitaal in de vorm van aandelen en obligaties centraal staat. In De Beurs van Winsum draait het om menselijk kapitaal: arbeid. De beursvloer is dan ook de ontmoetingsplaats voor werkzoeken-de en werkgevers. Samenwerking tussen de ketenpartners in een gebouw maakt het mogelijk om de klant via één loket efficiënter van dienst te zijn: ongeveer veertig medewerkers van CWI, UWV en Sociale Zaken en Werk De Marne & Winsum bundelen hier hun krachten.

Met moderne hulpmiddelen kan de werkzoekende zelf zoeken naar een voor hem / haar geschikte vacature. Eén van de voordelen van de nauwe samenwerking van de drie partners is dat ongeacht de uitkeringssituatie van de werkzoekende de middelen van alle drie ketenpartners kunnen worden ingezet.