Partij van de Arbeid


Den Haag, 6 december 2005


PvdA congres in Utrecht


Vrijdag 9 en zaterdag 10 december komt het congres van de Partij van de Arbeid bijeen in Utrecht in de Jaarbeurs aan het Jaarbeursplein. Vrijdag openen de deuren om 12.00 uur en begint het congres om 12.30 uur met een welkomstwoord van de burgemeester van Utrecht, Annie Brouwer. De actuele politiek en de speeches van de scheidend voorzitter Ruud Koole en van de voorzitter van de Tweede-Kamerfractie Wouter Bos vormen zaterdagmiddag het sluitstuk van het congres.


Tijdens deze twee dagen komt onder meer de resolutie aan de orde over Zorg, naar aanleiding van het rapport Zorg voor een gezond leven evenals de resolutie over Bestuurlijke Vernieuwing naar aanleiding van het rapport De leidende burger . Ook de resolutie over Interne kandidaatstelling naar aanleiding van het rapport van de door het partijbestuur ingestelde commissie wordt besproken. Tevens wordt vrijdag een nieuw partijbestuur gekozen.


Het plenaire deel begint vrijdag om 12.30 uur, tot aan de theepauze worden beleidsverslagen besproken, de statuten en reglementen van de partij en spreekt de voorzitter van de Eurofractie Max van den Berg. Daarna volgt de besluitvorming rond de resolutie Zorg en wordt het nieuwe partijbestuur gekozen, waarna de nieuwe partijvoorzitter zijn aanvaardingsspeech houdt.


Na de avondmaaltijd vinden er van 19.30 tot 21.00 uur diverse debatten en (niet-besluitvormende) deelsessies plaats over onder meer Wonen, Internationale Veiligheid, Modernisering van de verzorgingsstaat, Publieke Sector en Europa.


De tweede dag van het congres begint om 10.30 uur met een discussie en besluitvorming over de resolutie De leidende burger . Na de actuele politiek spreekt Ruud Koole voor de laatste maal het congres toe. Met de speech van de fractievoorzitter in de Tweede Kamer Wouter Bos en het afscheid van de scheidende partijbestuurs- en presidiumleden wordt het congres om ongeveer 15.30 uur gesloten.


Voor een uitgebreid programma van het tweedaagse congres: zie www.PvdA.nl.