Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800


Amsterdam, 7 december 2005

| |

Presentatie OpPositieboek Kenniscentrum PvdA


Wouter Bos neemt eerste exemplaar in ontvangst tijdens PvdA-congres


Vrijdag 9 december om 13.30 uur wordt het eerste exemplaar van het OpPositieboek van het Kenniscentrum van de PvdA uitgereikt aan PvdA-leider Wouter Bos. Dat zal gebeuren tijdens het Politiek Café op het PvdA-congres in de Jaarbeurs te Utrecht.


In het OpPositieboek worden de 12 belangrijkste debatten die het Kenniscentrum de afgelopen twee jaar heeft georganiseerd, op schrift verder gevoerd.


Auteurs zijn onder andere staatssecretaris Mark Rutte (VVD), FNV-voorzitter Agnes Jongerius, voormalig VVD-leider Hans Dijkstal, schrijfster Marion Bloem, Amerika-deskundige Willem Post en voetbalcommentator Theo Reitsma. Daarnaast worden mensen uit de Nederlandse samenleving aan het woord gelaten over de verschillende thema's. Eerder deze week gaf staatssecretaris Mark Rutte in het RTL4- nieuws al een voorproefje van zijn bijdrage in het boek.


Na de officiële presentatie van het boek wordt vanaf 14.00 uur verder gediscussieerd over de diverse bijdragen. Op de agenda staat een discussie over de relatie Verenigde Staten en Europa met Tweede-Kamerlid Bert Koenders en Amerika-deskundige Maarten van Rossem. Het Nederlandse asielbeleid wordt onder de loep genomen door Tweede-Kamerlid Klaas de Vries en Karel Helder, wethouder in de gemeente Wûnseradiel. De solidariteit van de verzorgingsstaat wordt getest door Mei Li Vos van de Alternatief Voor Vakbond (AVV), Han Noten (voorzitter PvdA Projectgroep Verzorgingsstaat) en Agnes Jongerius (FNV).


Het volledige programma van het Politiek Café vindt u in de bijlage




Partij van de Arbeid