Landstede


Studenten zetten zich in op MADD dagen

Landstede-studenten en andere enthousiastelingen zetten zich vrijdag 9 december op Make a Difference Day vrijwillig in voor deelnemers en begeleiders van het project Maatjeswerk. We willen deze mensen eens flink in het zonnetje zetten en hun vaste begeleiders ontlasten, zegt projectleider Mink de Vries.

De ontmoetings- en verwenmiddag is bedoeld voor deelnemers en begeleiders van het project Maatjeswerk van de stichting Part- in Zwolle.

In dit project ondernemen ex-psychiatrische patiënten eens in de twee weken met een maatje een activiteit. Op vrijdag 9 december kunnen de deelnemers én hun begeleiders kiezen uit drie workshops: een complete gezichts- en haarverzorging, kokkerellen onder begeleiding in het Landstede Restaurant, en een rondrit met oldtimers naar Landgoed Eerde en weer terug.

Vervolgens is er een gezamenlijke maaltijd, waarbij Stichting Present en Rob van Kessel van Landstede een cheque ter waarde van 1600 euro in ontvangst nemen van sponsor Rabobank Zwolle.

De meewerkende vrijwilligers, zowel studenten als andere belangstellenden die zich hebben ingeschreven, worden per Tuktuk naar de Fuchsiastraat vervoerd, het centrum van alle activiteiten. De ontvangst is om half drie.

De middag wordt geregisseerd door de Stichting Present, die groepen vrijwilligers inzet voor mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Verder zijn betrokken: Maatjeswerk stichting Part-, de VVV Zwolle, Landstede Facilitaire Dienstverlening, Recreatie en Toerisme, Uiterlijke verzorging, het Landstede Restaurant, Landgoed Eerde en verscheidene Oldtimerclubs. Het geheel wordt gesponsord door de Rabobank Zwolle.

Dit project is onderdeel van Landstede Ondernemend en geldt als een pilot binnen de afdeling UTF. Doel is om in de toekomst veel meer gebruik van elkaar en elkanders talenten te maken, vooral met projecten in en voor de Zwolse samenleving

www.makeadifferenceday.nl

Landstede Ondernemend