Gemeente Almere

Vrijwilligerswerk

De gemeente Almere hecht veel waarde aan het vrijwilligerswerk. Bij de gemeente is een aandachtsfunctionaris voor vrijwilligerswerk werkzaam. Dit was een uitdrukkelijke wens van de vrijwilligersorganisaties in Almere.

Uitgangspunt voor het vrijwilligerswerk in de gemeente is de nota Samen voor elkaar. De nota is op interactieve wijze tot stand gekomen. Bij de verdere uitwerking en concretisering van de beleidsaanbevelingen uit de nota zijn ook (ervarings)deskundigen op het gebied van vrijwilligerswerk betrokken.

De gemeente wil voor het vrijwilligerswerk vooral een voorwaardenscheppend en stimulerend beleid voeren.

Wilt u meer weten over het gemeentelijk vrijwilligersbeleid, neem dan contact op met dienst DMO, team Maatschappelijke Ondersteuning, telefoon (036) 527 7760.

Kijk ook eens op www.vrijwilligersflevoland.nl

Vrijwilligerswerk is leuk om te doen!
in Almere zijn ruim 400 vrijwilligersorganisaties actief op velerlei gebied. Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen, meer informatie of wilt u hulp van een vrijwilliger? Dan kunt u terecht bij de Vrijwilligers Centrale Almere.

* Subsidies en ondersteuning vrijwilligerswerk Hier vindt u alle informatie over subsidies en ondersteuning van het vrijwilligerswerk Almere

* Vrijwilligerswerk centraal tijdens MADD Flevoland 2005 Vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2005