TROS

persbericht

Dit was het nieuws eindelijk op dvd

Het succesvolle TV-programma Dit Was Het Nieuws is in blijde verwachting van de eerste dvd. Na bijna tien jaar is de populariteit van het satirische TV-programma van de TROS nog steeds ongekend, gemiddeld 1,3 miljoen kijkers schakelen wekelijks in op Dit Was Het Nieuws. De hoogste tijd voor een uitgebreide terugblik op dubbel-dvd.

De meest memorabele fragmenten uit de eerste vijf jaar van de leukste en enige tv-nieuwsquiz zijn verzameld op deze speciale dubbel-dvd-editie. De presentatie is zoals altijd voor rekening van Harm Edens en kent Raoul Heertje, Thomas Acda, Marc Marie Huijbregts als teamcaptains. De meest legendarische gasten passeren de revue, zo zien we o.a. Karin Bloemen, Paul Groot, Dolf Jansen, Paul de Leeuw, Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Jörgen Raymann, Jack Spijkerman, Viggo Waas en de EK 2000-special met Peter Heerschop, Eddy Poelman en Kees Jansma. De totale speelduur van de beide schijfjes is vijf uur.

De dvd is rijk aan exclusief bonusmateriaal dat nooit eerder op televisie te zien was. Onlangs zaten Raoul Heertje, Thomas Acda met Harm Edens aan de tafel waarbij de opening van de allereerste aflevering nog eens langs kwam. Daarnaast toont de redactie een kijkje in de geheime keuken die de puntentelling van DWHN heet, zien we Owen Schumacher in de oeraflevering van DWHN en is er de ongecensureerde versie van de nieuwjaarsaflevering met Willem Oltmans en Sanne Wallis de Vries, waarbij we zien hoe een opname er in werkelijkheid aan toe gaat.

Dit Was Het Nieuws is gebaseerd op het ook in Engeland succesvolle Have I got news for you' en is dit jaar nog twee keer te zien bij de TROS op Nederland 2: op zaterdag 10 en 17 december. De presentatie is wederom in handen van Harm Edens. Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal zijn de teamcaptains.

De eerste dubbel-dvd uit de dvd-serie van Dit Was Het Nieuws wordt uitgebracht door JG Entertainment in samenwerking met Comedytrain en de TROS. Vanaf 9 december is de dvd te verkrijgen in de reguliere dvd-handel. De consumentenadviesprijs bedraagt 24,95 euro.




TROS